Kartoffelmos med squash

Bedømmelse

(15 vurderinger)

1 timer

Kartoffelmos er et sikkert hit og med denne lækre squashblanding ligner det også et hit. Den smule bid der er i squash giver modspil til mosen.

Ingredienser

Antal portioner

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • 1½ dl mælk
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Squashblanding

  • 50 g smør
  • 4 grofthakkede mellemstore zittauerløg
  • 1 grøn squash i tern
  • 4 tomater i tern
  • ½ tsk tørret basilikum
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt:

  • grofthakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller håndmixer, og tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning. Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Squashblanding

Smelt smørret i en tykbundet gryde, og svits løgene heri. Tilsæt squash- og tomattern, basilikum, salt og peber. Kog grønsagsblandingen ved jævn varme 4-5 min., og smag den til. Hæld kartoffelmosen i et serveringsfad og læg grønsagsblandingen over. Pynt med persille.

Tip

Retten kan pyntes med ristede bacontern.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,5 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 53 %

Kilde: