Kartoffelmousaka
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
&format=webp)
Kartoffelmousaka er en lækker middelhavsinspireret opskrift. kartoffelmousakaen indeholder både kartofler og mange grøntsager og har masser af smag!

Ingredienser
4 personer
Kartoffelmousaka
2 Auberginer i ½ cm tynde skiver (ca. 350 g) | |
---|---|
1½ tsk Groft salt |
10 g Smør | |
---|---|
3 Grofthakkede rødløg (ca. 225 g) | |
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g) | |
2 Små hakkede fed hvidløg | |
1½ tsk Groft salt | |
Friskkværnet peber | |
5 stilke Bladselleri i tynde skiver (ca. 225 g) |
600 g Kartofler i tynde skiver | |
---|---|
2½ dl Mornaysauce | |
50 g Revet cheddar- og maasdammerost |
Pynt
Grofthakket top fra bladselleri eller bredbladet persille |
---|
Tilbehør
240 g Groft brød |
---|
Sådan gør du
Kartoffelmousaka
Bedømmelse
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8199 kJ / 1960 kcal
Næringsindhold pr. 100g
346 kJ / 83 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 14,6 % | 3 g |
Kulhydrat: | 58,3 % | 11,9 g |
Fedt: | 27,1 % | 2,5 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.