Kartoffelomelet med røget makrel

1 time 10 min
Arbejdstid: 40 min
Kartoffelomelet med røget makrel

Med denne opskrift på kartoffelomelet med røget makrel er du sikret en lækker hovedret som både mætter og behager.

Ingredienser

6 Æg
1 dl Piskefløde
1 dl Vand
1½ dl Klippet frisk purløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
500 g Små, kogte og pillede kartofler
25 g Smør
1 Røget makrel
150 g Radiser i kvarte

Pynt

Purløg

Tilbehør

240 g Ristet rugbrød

Sådan gør du

  • Rør æg, fløde og vand sammen med et piskeris. Tilsæt purløg, salt og peber.
  • Skær kartoflerne i halve.
  • Lad smørret smelte i en pande (ca. 21 cm i diameter) ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kartoflerne ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Skru ned til svag varme og hæld æggeblandingen over kartoflerne. Skub forsigtigt i omeletten til den begynder at stivne.
  • Bag omeletten (uden låg) i ca. 25 min.
  • Rens makrellen for skind og ben og del fisken i mindre stykker.

Ved serveringen

  • Anret makrel og radiser på et fad.
  • Lad forsigtigt kartoffelomeletten glide over på et andet fad, der er varmt, og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12263 kJ / 2931 kcal

Næringsindhold pr. 100g

678 kJ / 162 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 18,3 % 7,3 g
Kulhydrat: 27,8 % 11,1 g
Fedt: 53,9 % 9,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelomelet-med-roget-makrel/