Kartoffelpandekage med tomatsauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(9 vurderinger)

1 timer

Kartoffelpandekage eller røsti stammer fra Schweiz. Retten kan laves med revne, rå eller som her revne, kogte kartofler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Tomatsauce

  • 2 grofthakket zittauerløg
  • 1 lille fed hvidløg i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret basilikum
  • ½ aubergine i mindre tern
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelpandekage

  • 500 g kolde kogte kartofler
  • 2 finthakket zittauerløg
  • 2 spsk klippet frisk purløg
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 æg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tomatsauce

Svits løg og hvidløg i smeltet smør i en gryde. Tilsæt tomater og basilikum. Lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Kom auberginetern i saucen og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Kartoffelpandekage

Riv kartoflerne groft og bland dem med de øvrige ingredienser. Lad halvdelen af smørret gyldne i en pande og fordel herpå kartoffelblandingen. Tryk den let med en paletkniv og steg den ved jævn varme i ca. 2 min. Lad pandekagen glide over på et grydelåg. Kom resten af smørret på pandekagen og læg panden over som et låg. Vend den hurtigt rundt og steg videre i ca. 2 min., til kartoffelpandekagen er gylden og sprød.

Tip

Tilsæt evt. vand, hvis tomatsaucen bliver for tyk.

Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,6 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag