Kartoffelpizza med gedeost

45 min
Kartoffelpizza med gedeost

Skøn kartoffelpizza i al sin enkelthed. Det italienske køkken når det er bedst: Få gode ingredienser og maximal smag. Grovpizza med gedeost, "The big G" er uimodståelig, hvis du er til gedeost - ellers kan du jo nemt vælge en anden ost.

Ingredienser

1 Pizzadej, evt. fuldkorn (ca. 300 g)
500 g Kartofler i meget tynde skiver
2 spsk Olivenolie
1 spsk Finthakket frisk rosmarin
1 tsk Groft salt
200 g Blød gedeost i rulle

Pynt

Små bløde rosmarinkviste
Flagesalt
Groftkværnet peber

Sådan gør du

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen.
  • Rul dejen ud til en firkantet pizzabund (ca. 28 x 40 cm) og læg den på et stykke bagepapir.
  • Tør kartoflerne godt.
  • Bland olie, rosmarin og salt i en skål og vend kartoflerne i olien.
  • Fordel kartoffelskiverne på pizzabunden.
  • Træk bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen i ca. 20 min. ved 250° - traditionel ovn. Tag den ud efter ca. 15 min.
  • Skær gedeosten i ½ cm skiver, fordel dem på pizzaen og bag den færdig.
  • Pynt med friske rosmarinkviste, drys med salt og peber og server straks.

Du kan dryppe akaciehonning på pizzaen, så bliver den lidt dessertagtig.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7891 kJ / 1886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

762 kJ / 182 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 13,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 48 % 21,5 g
Fedt: 38,3 % 7,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelpizza-med-gedeost/