Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

Kartoffelsalat med blomkål og grillet peberfrugt

30 min
Dejlig sommermad og god duft fra grillen hvis du selv laver peberfrugter.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsalat-med-blomkal-og-grillet-peberfrugt/

Sådan gør du

Peberfrugtyoghurt
  • Hak peberfrugterne fint i en hurtighakker eller med en kniv. Vend peberfrugterne i yoghurten sammen med salt. Smag til.
Kartoffelsalat
  • Vend de varme nykogte kartofler, blomkål og peberfrugt sammen i et stort fad. Fordel peberfrugtyoghurt og feldsalat på toppen og drys med salt og peber.
  • Skær den grillede flanksteak i tynde skiver og server dem sammen med kartoffelsalaten.

I stedet for grillede peberfrugter i olie - kan du selv grille peberfrugterne på grillen sammen med kødet. Peberfrugterne skal blive godt sorte - læg dem i en plasticpose og lad dem hvile i ca. 15 min. Pil herefter skindet af og skær peberfrugterne i mindre stykker.

Energiindhold for hele retten:

6443 kJ / 1540 kcal

Næringsindhold pr. 100g

273 kJ / 65 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 31,6 % 5,1 g
Kulhydrat: 40,9 % 6,6 g
Fedt: 27,5 % 2 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Peberfrugtyoghurt
50 g Afdryppede grillede peberfrugter i olie
2½ dl Græsk yoghurt
½ tsk Groft salt
Kartoffelsalat
1 kg Varme, kogte nye kartofler
400 g Blomkål i små buketter og stokken i mindre stykker
200 g Afdryppede, grillede peberfrugter i olie
50 g Renset feldsalat
½ tsk Havsalt, fx maldon
Friskkværnet peber
Hertil
1 Grillet flanksteak (ca. 400 g)