Kartoffelsalat med chilisauce
Frikadeller med kartoffelsalat er en gammel klassiker som er vellidt af mange og som kan spises både ude og hjemme.
Ingredienser
Chilidressing
|
½ liter
Fraiche
|
|
|---|---|
|
1
Finthakket grøn peberfrugt
|
|
|
2 spsk
Hakket frisk purløg
|
|
|
1 spsk
Sød chilisauce
|
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1¼ kg
Kogte faste kartofler, fx aspargeskartofler
|
|---|
Pynt
|
Purløg
|
|---|
Sådan gør du
Chilidressing
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartoffelsalaten kan tilberedes i god tid, fx dagen før. I stedet for pillekartofler kan salaten tilberedes med skrællekartofler. Skær de skrællede kartofler i ½ cm tykke skiver. Kom dem i ½ liter kogende vand tilsat 2 tsk groft salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Hæld kartoffelskiverne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Vend de afdryppede kartoffelskiver i dressingen. Kartoffelsalaten smager også godt sammen med stegt oksekød eller kogt, røget skinke.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
332 kJ / 79 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g |
| Protein: | 2,8 g |
| Fedt: | 1,4 g |
| Kulhydrat: | 13,7 g |
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.