Kartoffelsuppe med bacon og gremolata
30 min
•
Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.
Ingredienser
|
8 skiver
Bacon (ca. 125 g)
|
|---|
Gremolata
|
1 bundt
Forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
|---|---|
|
2 dl
Grofthakket bredbladet persille
|
|
|
3 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
1 liter
Kartoffel-porresuppe
|
|
|---|---|
|
25 g
Ristede, grofthakkede mandler
|
|
|
¼ tsk
Nigellafrø
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
|
240 g
Lunt groft brød
|
|---|
Sådan gør du
Gremolata
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sorte løgfrø kan også kaldes nigellafrø eller 'jomfru i det grønne'.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
505 kJ / 121 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 6,8 g |
| Kulhydrat: | 11,4 g |