Kartoffelsuppe med bacon og gremolata
                                
                                     30 min
                                
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Nem kartoffelsuppe med sprøde baconstykker og gremolata af citronskal, persille og forårsløg. En simpel hverdagsforret, som også kan laves som hovedret med lidt ekstra grønt ved siden af.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                    8 skiver
                                                Bacon (ca. 125 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Gremolata
| 
                                     
                                            
                                                    1 bundt
                                                Forårsløg i meget tynde ringe (ca. 100 g)
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    2 dl
                                                Grofthakket bredbladet persille
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    3 tsk
                                                Fintrevet citronskal (usprøjtet)
                                            
                                     
                                 | 
                                
| 
                                     
                                            
                                                    1 liter
                                                Kartoffel-porresuppe
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Ristede, grofthakkede mandler
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    ¼ tsk
                                                Nigellafrø
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    
                                                Friskkværnet peber
                                            
                                     
                                 | 
                                
Tilbehør
| 
                                     
                                            
                                                    240 g
                                                Lunt groft brød
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Gremolata
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Sorte løgfrø kan også kaldes nigellafrø eller 'jomfru i det grønne'.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
505 kJ / 121 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g | 
| Protein: | 3,5 g | 
| Fedt: | 6,8 g | 
| Kulhydrat: | 11,4 g |