Kartoffeltærte med groft smuldrelåg
60+ min

Kartoffeltærte med groft smuldrelåg

En sundere og grovere kartoffeltærte med dejligt fyld af bl.a. kartofler og hytteost.
Bedømmelse (14 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffeltærte med groft smuldrelåg

En sundere og grovere kartoffeltærte med dejligt fyld af bl.a. kartofler og hytteost.

Antal portioner

Fyld

  • 2 tsk hvedemel
  • 1½ tsk fintrevet muskatnød
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 4 æg
  • 300 g kogte kartofler i små tern
  • 125 g kalkunbacon i tynde strimler
  • 5 forårsløg i tynde ringe

Smuldredej

  • 60 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 1 dl)
  • 60 g grahamsmel (ca. 1 dl)
  • 60 g fintvalsede havregryn (ca. 2 dl)
  • ¾ tsk fint salt
  • 50 g smør
  • 100 g Cheasy® Hytteost 1,5%

Pynt

  • top af forårsløg

Tilbehør

  • salat af 150 g kogte grønne linser, fx fra Puy,
  • 100 g salatblade og
  • 200 g agurk med et drys salt og peber

Fremgangsmåde:

Fyld

Rør mel, muskatnød, salt og hyttost sammen i en skål og tilsæt æggene. Vend de kogte kartofler, bacon og forårsløg i æggeblandingen. Fordel fyldet i en tærteform (ca. 25 cm i diameter). Bag fyldet midt i ovnen i ca. 15 min.

Smuldredej

Bland de 2 slags mel, havregryn og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt hytteost og smuldr det i melet. Tag tærteformen ud af ovnen og drys smuldredejen på. Bag tærterne færdige den sidste ½ time.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,7 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 29 %
Print