Tortilla med tomatsalat

Tortilla med tomatsalat

45 min
En dejlig fyldig tortilla æggekage med hele, stegte kartofler og soltørret tomat, som giver ekstra smag. Og en ny variant af en tomatsalat - nu med tørret abrikos.
https://www.arla.dk/opskrifter/tortilla-med-tomatsalat/

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til kartoflerne lige er møre. Hæld vandet fra.
  • Kom de soltørrede tomater i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min.
  • Tilsæt fløde, æg og salt og pisk blandingen godt sammen.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter).
  • Kom de hele, varme kartofler i panden og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Hæld æggeblandingen over kartoflerne og bag tortillaen ved svag varme og under låg i 15-20 min.
Tomatsalat
  • Bland tomater og abrikoser og drys salaten med salt, peber og mandler.
Energiindhold for hele retten:

8804 kJ / 2104 kcal

Næringsindhold pr. 100g

375 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 15,1 % 3,3 g
Kulhydrat: 53,7 % 11,9 g
Fedt: 31,2 % 3,2 g

Ingredienser

Prøv også en mere klassisk version
Tortilla
500 g Skrubbede små kartofler
½ liter Vand
½ tsk Groft salt
50 g Finthakkede soltørrede tomater
1 dl Kogende kogende vand
1 dl Madlavningsfløde
6 Æg
½ tsk Groft salt
15 g Smør
Tomatsalat
400 g Cocktailtomater i tern
100 g Soltørrede abrikoser i strimler
¼ tsk Havsalt
Friskkværnet peber
25 g Grofthakkede røgede mandler
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød