Kartofler i airfryer

35 min
Arbejdstid: 10 min
Kartofler i airfryer

Kartofler i airfryer resulterer i et dejlig sprødt ydre og et blødt indre. De sprøde kartofler gør det godt, både som et lækkert tilbehør til din aftensmad eller som en lille hyggesnack. Server dem som her, med en lækker cremet salatost, eller med din yndlings pesto, dip eller tapenade. Hvis du tilsætter to tsk bagepulver til kogevandet, når du koger dine kartofler, bliver de endnu sprødere når du efterfølgende bager dem i airfryeren.

Ingredienser

750 g Kartofler
1 tsk Paprika, fx Piment d'espelette
2 spsk Olivenolie
2 tsk Groft salt
150 g Salatost
2 spsk Persillepesto
3 spsk Vand

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker, hvis de er store.
  • Kog dem i ca. 10 min. tilsæt evt. 2 tsk bagepulver. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
  • Vend kartoflerne med paprika, olie og salt, kom dem i airfryeren og bag dem i ca. 20 min. ved 200°.
  • Blend imens salatost, pesto og vand til en ensartet konsistens.
  • Server kartofler straks sammen med den cremede salatost.

Tilsæt 2 tsk bagepulver til kogevandet, når du koger dine kartofler. Det giver kartoflerne en mere porøs overflade, som gør kartoflerne ekstra sprøde, når du efterfølgende bager dem i din airfryer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5482 kJ / 1310 kcal

Næringsindhold pr. 100g

541 kJ / 129 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 11,1 % 3,5 g
Kulhydrat: 40,2 % 12,8 g
Fedt: 48,7 % 7,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kartofler-i-airfryer/