Kartofler stegt i andefedt
    Kartofler stegt i andefedt giver lækre, sprøde kartofler, som passer perfekt til både julefrokost og andre julemenuer. Kartofler stegt i andefedt minder meget om konserverings- og tilberedningsmetoden confitering, hvor man normaltvis tilbereder kød eller grøntsager i rigeligt fedt i adskillige timer. Har du gemt en portion andefedt fra Mortensanden - så brug andefedtet til disse sprøde og virkelig lækre confiterede kartofler.
Ingredienser
Stegte kartofler
| 
                                     
                                            
                                                    1 kg
                                                Skrællede bagekartofler
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
| 
                                     
                                            
                                                    125 g
                                                Andefedt
                                            
                                     
                                 | 
                                |
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                    3
                                                Finthakkede fed hvidløg
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket frisk timian
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 spsk
                                                Finthakket frisk rosmarin
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                    1 tsk
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                
Pynt
| 
                                     
                                            
                                                    25 g
                                                Fintrevet ost, fx lagret cheddarost eller Havgus
                                            
                                     
                                 | 
                                
|---|
Sådan gør du
Stegte kartofler
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Kartofler stegt i andefedt smager bedst, når de er tilberedt af nykogte kartofler, men det er også muligt at bruge kartofler, der er tilovers fra et andet måltid. Vil du give dine stegte kartofler et spark - så smag til med chili.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
699 kJ / 167 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g | 
| Protein: | 2 g | 
| Fedt: | 11,4 g | 
| Kulhydrat: | 14,3 g |