Kernesunde skoleboller med grønt og frugt
60+ min

Kernesunde skoleboller med grønt og frugt

En langtidshævet fuldkornsbolle med frugt, grønt og masser af kerner.
Fryseegnet
Bedømmelse (52 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kernesunde skoleboller med grønt og frugt

En langtidshævet fuldkornsbolle med frugt, grønt og masser af kerner.

18 stk. pr. portion

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Kom vandet i en stor skål og rør gæren ud heri. Rør det syrnede produkt, havregryn og halvdelen af melet i skålen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Kom resten af melet i og slå dejen sammen med en grydeske, til dejen er ensartet og blød. Dæk skålen med fx et låg og stil den til hævning i køleskabet i mindst 10 timer.

Tænd for ovnen og sæt en plade til opvarmning midt i ovnen og en bradepande nederst. Dyp 2 spiseskeer i vand og form 18 boller ved at sætte klumper af den bløde dej på 2 stykker bagepapir. Brug fingrene og træk lidt i dejen så brødene bliver aflange. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Træk et stykke bagepapir over på den varme bageplade og sæt den midt i ovnen. Smid ca. 1 dl vand i den varme bradepande nederst i ovnen og luk hurtigt ovnlågen, så dampen bliver i ovnen. Bag bollerne - de bliver ekstra sprøde af dampen. Lad bollerne køle af på en bagerist. Bag det sidste hold boller på samme måde.

Tips

Boller til madpakken kan med fordel ristes og afkøles inden indpakning om morgenen. Herved holder bollen sig mere sprøde og lækre. Bollerne er gode til madpakken og fyldt med fuldkorn, kerner, frugt og grønt. Sammen med lidt ekstra frugt og grønt og fx en oste bjælke, kan de gøre det ud for et helt måltid. Beregn 1-2 boller til frokost og 1 bolle til et mellemmåltid.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 16300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 99 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 25 %
Print