Kernesunde speltboller

Nøglehulsmærket opskrift

Kernesunde speltboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(34 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

De hele speltkerner giver bollerne et dejligt bid, og så bidrager de sammen med fuldkornsspeltmelet med masser af fuldkorn!

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 25 g gær
  • 4 dl mælk - lillefingervarmt
  • 150 g parboiled spelt, hele kerner (ca. 2 dl)
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 275 g fuldkornsspeltmel (ca. 4½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt speltkerner og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen er klistret. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen godt igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i vand og form ca. 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Bag dem midt i ovnen til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 10 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: