Kernesunde speltboller

Nøglehulsmærket opskrift

Kernesunde speltboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(35 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

De hele speltkerner giver bollerne et dejligt bid, og så bidrager de sammen med fuldkornsspeltmelet med masser af fuldkorn!

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 25 g gær
  • 4 dl mælk - lillefingervarmt
  • 150 g parboiled spelt, hele kerner (ca. 2 dl)
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 275 g fuldkornsspeltmel (ca. 4½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt speltkerner og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen er klistret. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen godt igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i vand og form ca. 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Bag dem midt i ovnen til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 10 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: