Kernesunde speltboller

Nøglehulsmærket opskrift

Kernesunde speltboller

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

De hele speltkerner giver bollerne et dejligt bid, og så bidrager de sammen med fuldkornsspeltmelet med masser af fuldkorn!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

24 stk. pr. portion

Antal portioner

  • 25 g gær
  • 4 dl mælk - lillefingervarmt
  • 150 g parboiled spelt, hele kerner (ca. 2 dl)
  • 150 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 275 g fuldkornsspeltmel (ca. 4½ dl)
  • 250 g hvedemel (ca. 4 dl)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt speltkerner og de øvrige ingredienser. Slå dejen godt sammen med en grydeske - dejen er klistret. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen godt igennem med en grydeske. Dyp 2 spiseskeer i vand og form ca. 24 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. ½ time. Bag dem midt i ovnen til de er gyldne.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 51,7 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 10 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag