Kikærtecurry

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

30 min

Kikærter, blomkål, løg og rosiner i en cremet krydret sauce af yoghurt og kokosmælk. Skøn vegetarret!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 store zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 2 milde røde chilipebre
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 2 tomater i både - uden kerner
  • 1½ dl kokosmælk
  • 1½ dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 1 dåse afdryppede kikærter i saltlage (ca. 240 g)
  • 75 g lyse rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 1¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g løse ris, fx basmatiris

Pynt

  • friske korianderblade eller persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min. Tilsæt blomkål, tomater, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min. Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min. Tilsæt salt og smag til. Server kikærtecurryen sammen med de nykogte ris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: