Kikærtecurry

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

30 min

Kikærter, blomkål, løg og rosiner i en cremet krydret sauce af yoghurt og kokosmælk. Skøn vegetarret!

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 store zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 2 milde røde chilipebre
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 2 tomater i både - uden kerner
  • 1½ dl kokosmælk
  • 1½ dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 1 dåse afdryppede kikærter i saltlage (ca. 240 g)
  • 75 g lyse rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 1¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g løse ris, fx basmatiris

Pynt

  • friske korianderblade eller persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min. Tilsæt blomkål, tomater, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min. Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min. Tilsæt salt og smag til. Server kikærtecurryen sammen med de nykogte ris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 22 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: