Kikærtecurry

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

30 min

Kikærter, blomkål, løg og rosiner i en cremet krydret sauce af yoghurt og kokosmælk. Skøn vegetarret!

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 store zittauerløg (ca. 150 g)
  • 2 små pillede fed hvidløg
  • 2 milde røde chilipebre
  • 1 spsk olie
  • 2 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk garam masala
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 2 tomater i både - uden kerner
  • 1½ dl kokosmælk
  • 1½ dl Arla A38® naturel 1,5% Naturel 1,5%
  • 1 dåse afdryppede kikærter i saltlage (ca. 240 g)
  • 75 g lyse rosiner (ca. 1¼ dl)
  • 1¼ tsk groft salt

Tilbehør

  • 320 g løse ris, fx basmatiris

Pynt

  • friske korianderblade eller persille

Sådan gør du

Sådan gør du

Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olien i en sauterpande og svits løg, hvidløg, chili og ingefær i ca. 2 min. Tilsæt de tørre krydderier og lad dem svitse med i ca. 2 min. Tilsæt blomkål, tomater, kokosmælk og yoghurt, og lad retten dampe stille og under låg i ca. 10 min. Tilsæt kikærter og rosiner, og lad retten dampe videre i ca. 10 min. Tilsæt salt og smag til. Server kikærtecurryen sammen med de nykogte ris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9740 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 22 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: