Kimchi
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Kimchi er fermenterede grøntsager - og i særdeleshed kål. Fermentering er en gæringsproces, hvorved man forlænger holdbarheden på grøntsager. De mest brugte smagsgiver i kimchi er ingefær, hvidløg, fiskesovs og chili. Server kimchi som tilbehør til asiatiske retter eller prøv en toast med kimchi og ost.
Ingredienser
Kimchi
|
2
Groftstrimlede kinakål (ca. 1½ kg)
|
|
|---|---|
|
3 liter
Vand
|
|
|
1 dl
Groft salt
|
|
½
Fintstrimlet kinaradise eller radiser (ca. 450 g)
|
|
|---|---|
|
4
Fintstrimlede gulerødder (ca. 200 g)
|
|
|
½
Blomkål i meget tynde skiver (ca. 200 g)
|
|
4 spsk
Fiskesauce
|
|
|---|---|
|
1- 2 spsk
Tørrede chiliflager
|
|
|
2 spsk
Fintrevet fed hvidløg
|
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
|
2 tsk
Sukker
|
Sådan gør du
Kimchi
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
41 kJ / 10 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,6 g |
| Protein: | 0,7 g |
| Fedt: | 0,1 g |
| Kulhydrat: | 1,5 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.