Kimchi - på den hurtige måde

1 time 20 min
Arbejdstid: 20 min
Kimchi - på den hurtige måde

Kimchi stammer fra Korea og er gærede grøntsager. Vi har snydt lidt og ladet os inspirere til en hurtig version, hvor vi ikke gærer grøntsagerne men i stedet vender dem i en dressing med god smag.

Ingredienser

1 Lille finthakket fed hvidløg
1 spsk Sojasauce
2 tsk Risvinseddike
1 tsk Sesamolie
1 tsk Groft salt
200 g Fintsnittet lilla spidskål
200 g Fintsnittet kinakål
1 bundt Forårsløg i lange tynde strimler (ca. 100 g)
2 Gulerødder i lange tynde strimler (ca. 100 g)
450 g Hytteost

Sådan gør du

  • Rør hvidløg, sojasauce, eddike, olie og salt sammen i en stor skål.
  • Bland grøntsagerne godt med dressingen og kram dem let.
  • Stil kimchien tildækket i køleskabet i mindst en time.
  • Smag til.
  • Fordel kimchien i 4 skåle sammen med hytteosten.

Du kan komme 2 fintstrimlede ark noritang i kimchien, så får den mere hav- og umamismag. Kimchien kan stå tildækket i køleskabet til næste dag. Du kan skifte den lilla spidskål ud med almindelig lys spidskål, rødkål eller hvidkål. Kinakålen kan du erstatte med fx pak-choi og forårsløg med porre.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2139 kJ / 511 kcal

Næringsindhold pr. 100g

197 kJ / 47 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 51,4 % 5,9 g
Kulhydrat: 25,8 % 3 g
Fedt: 22,8 % 1,2 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kimchi---pa-den-hurtige-made/