Kimchi - på den hurtige måde
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Kimchi stammer fra Korea og er gærede grøntsager. Vi har snydt lidt og ladet os inspirere til en hurtig version, hvor vi ikke gærer grøntsagerne men i stedet vender dem i en dressing med god smag.
Ingredienser
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
|
|---|---|
|
1 spsk
Sojasauce
|
|
|
2 tsk
Riseddike
|
|
|
1 tsk
Sesamolie
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
200 g
Fintsnittet lilla spidskål
|
|
|
200 g
Fintsnittet kinakål
|
|
|
1 bundt
Forårsløg i lange tynde strimler (ca. 100 g)
|
|
|
2
Gulerødder i lange tynde strimler (ca. 100 g)
|
|
450 g
Hytteost
|
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan komme 2 fintstrimlede ark noritang i kimchien, så får den mere hav- og umamismag. Kimchien kan stå tildækket i køleskabet til næste dag. Du kan skifte den lilla spidskål ud med almindelig lys spidskål, rødkål eller hvidkål. Kinakålen kan du erstatte med fx pak-choi og forårsløg med porre.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
196 kJ / 47 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g |
| Protein: | 5,9 g |
| Fedt: | 1,2 g |
| Kulhydrat: | 3 g |