Kimchi - på den hurtige måde
                                
                                    1 time 20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbejdstid:  20 min
                                
                        
                
                    •
                    
            
         
    Kimchi stammer fra Korea og er gærede grøntsager. Vi har snydt lidt og ladet os inspirere til en hurtig version, hvor vi ikke gærer grøntsagerne men i stedet vender dem i en dressing med god smag.
Ingredienser
| 
                                            
                                                    1
                                                Lille finthakket fed hvidløg
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Sojasauce
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Riseddike
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Sesamolie
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Fintsnittet lilla spidskål
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    200 g
                                                Fintsnittet kinakål
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 bundt
                                                Forårsløg i lange tynde strimler (ca. 100 g)
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2
                                                Gulerødder i lange tynde strimler (ca. 100 g)
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    450 g
                                                Hytteost
                                            
                                     | 
|---|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan komme 2 fintstrimlede ark noritang i kimchien, så får den mere hav- og umamismag. Kimchien kan stå tildækket i køleskabet til næste dag. Du kan skifte den lilla spidskål ud med almindelig lys spidskål, rødkål eller hvidkål. Kinakålen kan du erstatte med fx pak-choi og forårsløg med porre.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
196 kJ / 47 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1 g | 
| Protein: | 5,9 g | 
| Fedt: | 1,2 g | 
| Kulhydrat: | 3 g | 
 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
     
     
     
    