Klassisk lasagne
2 timer
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Vi fik en venlig henvendelse fra Giuseppe, der fortalte at vores Lasagne italienne smagte udmærket, men den havde ikke ret meget at gøre med en italiensk klassisk lasagne. Nu har vi udviklet en opskrift efter Giuseppes anvisninger, og tillader os at kalde den en klassisk lasagne. Det der bl.a. er karakteristisk i den klassiske lasagne er, at vi i stedet for mornaysauce (som er en ostesauce), bruger en bechamelsauce (som er en mælkesauce) og kommer friskrevet parmesanost mellem lagene. Vi håber vores klassiske lasagne smager jer.
Ingredienser
Kødsauce
100 g
Pancetta i tynde skiver
|
|
---|---|
1 spsk
Olivenolie
|
|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
1
Gulerod i meget små tern (ca. 75 g)
|
|
2 stilke
Bladselleri i meget små tern (ca. 50 g)
|
|
300 g
Hakket oksekød
|
|
1 dl
Tør rødvin eller hvidvin
|
|
3 dl
Oksebouillon
|
|
1 dl
Koncentreret tomatpuré (ca. 100 g)
|
|
2
Laurbærblade
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Mælk
|
Bechamelsauce
50 g
Smør
|
|
---|---|
4 spsk
Hvedemel
|
|
½ liter
Mælk
|
|
1 tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Lasagne
12
Lasagneplader
|
|
---|---|
100 g
Friskrevet parmigiano reggiano
|
Tilbehør
250 g
Grøn salat drysset med salt og peber
|
---|
Sådan gør du
Kødsauce
Bechamelsauce
Lasagne
I stedet for pancetta kan du bruge bacon.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13460 kJ / 3217 kcal
Næringsindhold pr. 100g
567 kJ / 135 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 21,9 % | 7,3 g |
Kulhydrat: | 31,2 % | 10,4 g |
Fedt: | 44,8 % | 6,9 g |
Alkohol: | 2,1 % |
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt
Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.
