Klatkager - af en rest grød

Klatkager - af en rest grød

45 min
Klatkager er en skøn måde at bruge grødrester på. Du kan lave klatkager af risengrød, klatkager af havregrød - eller af den grød, du nu lige har en rest af. Denne opskrift på klatkager er nem at følge og du kan variere efter din smag. Klatkager er perfekte til en brunch, som hverdagsdessert eller kolde i madpakken. Og selv de helt små kan være med på klatkager som fingermad.

Sådan gør du

Klatkager
  • Pisk æg og sukker sammen med kartoffelmel.
  • Rør æggeblandingen sammen med grød, vaniljesukker og citronskal. Lad klatkagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Sådan steger du klatkager
  • Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Læg 4 små klatkager i panden og steg dem ved jævn varme i ca. 1½ min. på hver side - eller til de er gyldne.
  • Forsæt med resten af smørret og klatkagedejen. Server dem lune med ahornsirup.
Mere inspiration

Har du en grov risengrød til overs er den også god i klatkagerne.

Velbekomme!
Tips

Klatkagerne kan også spises kolde. Gode til madpakken. Klatkager smager også godt med kanelsukker eller syltetøj - eller med sukker og citronsaft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

2800 kJ / 669 kcal

Energifordeling
Energifordeling
Fiber: 0,6 g

Ingredienser

Klatkager
Æg
2
Rørsukker
1 tsk
Kartoffelmel
2 tsk
Kold risengrød, havregrød eller anden grødtype
400 g
Vaniljesukker
1 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
1 tsk
Smør
25 g
Tilbehør
Ahornsirup