Kokospandekager med mangosalsa og grønt sukker

Kokospandekager med mangosalsa og grønt sukker

"Far jeg kan ikke få hul på kokosnødden".....det er faktisk ikke så svært, hvis du følger fremgangsmåden her. Og så kan du lave de små lækre pandekager og salsaen med frisk kokosnød.
https://www.arla.dk/opskrifter/kokospandekager-med-mangosalsa-og-gront-sukker/

Sådan gør du

  • Flæk kokosnødden ved at banke faste slag med en hammer hele vejen rundt langs "ækvator". Åben kokosnødden og skær det hvide kød ud af nødden - den tynde, brune skal må gerne blive på kokoskødet. Riv noget af kokoskødet, så du har ca. 2 dl kød. Kom kokoskødet i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist til kokosen er gylden.
Pandekager
  • Bland hvedemel, revet ristet kokos og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg og smør. Fordel ½ dl dej i en varm pande på 14 cm i diameter. Bag pandekagen ved jævn varme i 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne.
Grønt sukker
  • Skyl og tør bladene - de skal være helt tørre. Hak blade og sukker i en hurtighakker.
Mangosalsa
  • Høvl ca. 100 g af kokoskødet i flager med en tyndskræller. Bland kokos, mango og ananas.
  • Fold pandekagerne i kvarte. Varm dem i ovnen. Anret med et par kugler is til hver, mangosalsa og et drys grønt sukker.
Varmetid
  • 6-10 min. ved 200° - varmluft.
Energiindhold for hele retten:

10158 kJ / 2428 kcal

Næringsindhold pr. 100g

686 kJ / 164 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 9,3 % 3,8 g
Kulhydrat: 53,7 % 21,7 g
Fedt: 37 % 6,9 g
Mere inspiration

Luksus udgaven af pandekager - søde, sprøde og lækre i skøn sauce.

Crepes suzette
1 time
Crepes suzette
(50)
Relateret video
Hvordan laver man pandekager

Er du vild med pandekager, men i tvivl om, hvordan man laver dem? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole tryller pandekager frem.

Ingredienser

1 Kokosnød
Pandekager 12-15 stk.
100 g Hvedemel (ca. 1¾ dl)
¾ tsk Groft salt
3 dl Mælk
3 Æg
50 g Smør - smeltet
Grønt sukker
85 g Sukker (ca. 1 dl)
2 dl Citronmelisseblade - ca. 2 potter
Mangosalsa
½ Mangofrugt i små tern (ca. 100 g)
½ Ananas i små tern (ca. 200 g)
450 g Vaniljeflødeis