Kold blomkålsret

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(40 vurderinger)

60+ min

Den sommerlige blomkålsret blev typisk serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder. Blomkålsretten serveres her med en kvarksauce.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Blomkål

  • 1 fast stort blomkål (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kvarksauce

  • blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
  • 250 g kogte fine ærter - friske eller frosne
  • 200 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 150 g flutes

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Blomkål

  1. Rens og skyl blomkålshovedet godt.
  2. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt. Lad blomkålshovedet køle af i en sigte.

Kvarksauce

  1. Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier. Smag kvarksaucen til.

Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt kvarksauce over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet og pynt med dild.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag