Kold blomkålsret

Bedømmelse

(38 vurderinger)

60+ min

Den sommerlige blomkålsret blev typisk serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 fast stort blomkål (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kvarksauce

  • blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
  • 250 g kogte fine ærter - friske eller frosne
  • 200 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl blomkålshovedet godt. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt. Lad blomkålshovedet køle af i en sigte.

Kvarksauce

Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier. Smag kvarksaucen til.

Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt kvarksauce over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet og pynt med dild.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Print

Kilde: