Kold blomkålsret

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(39 vurderinger)

60+ min

Den sommerlige blomkålsret blev typisk serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 fast stort blomkål (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kvarksauce

  • blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
  • 250 g kogte fine ærter - friske eller frosne
  • 200 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • frisk dildkvist

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl blomkålshovedet godt. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt. Lad blomkålshovedet køle af i en sigte.

Kvarksauce

Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier. Smag kvarksaucen til.

Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt kvarksauce over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet og pynt med dild.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: