Kold blomkålsret

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(38 vurderinger)

60+ min

Den sommerlige blomkålsret blev typisk serveret som gæsteret i 1970’erne og 80’erne, hvor rejer stadig var forbeholdt særlige lejligheder.

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 fast stort blomkål (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt

Kvarksauce

  • blade af 1 hovedsalat (ca. 150 g)
  • 250 g kogte fine ærter - friske eller frosne
  • 200 g pillede, kogte rejer

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 150 g flutes

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og skyl blomkålshovedet godt. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde, kom blomkålshovedet i og kog det ved svag varme og under låg i ca. 15 min. eller til det er knap mørt. Lad blomkålshovedet køle af i en sigte.

Kvarksauce

Rør kvark og cremefraiche sammen med karse, peberfrugt og krydderier. Smag kvarksaucen til.

Læg det afdryppede blomkålshoved på et fad. Hæld lidt kvarksauce over blomkålen og server resten til. Læg salatblade, ærter og rejer omkring blomkålshovedet og pynt med dild.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 7630 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 25 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: