Kold cremet ostesuppe med relish

Kold cremet ostesuppe med relish

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Denne milde ostesuppe får et farverigt modspil af den krydrede relish.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Ingredienser

Antal portioner

Ostesuppe

  • 200 g Puck® salatost i blok
  • 4 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Relish

  • 1 rød peberfrugt
  • 1 finthakket tomat
  • 100 g finthakket agurk
  • 1 finthakket rødløg
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • ½ tsk fintrevet frisk ingefær
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g brød, fx filone

 

 

Køb ingredienserne via Click&Cook®

Sådan gør du

Sådan gør du

Ostesuppe

  1. Skær en tynd skive af osten til pynt. Kom resten af osten i en skål sammen med vand, salt og peber.
  2. Blend med en stavblender til suppen er glat og jævn.
  3. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Relish

  1. Halver peberfrugten på langs og fjern kernerne. Læg peberfrugten på en plade med bagepapir - med skindsiden opad. Bag den midt i ovnen.
  2. Lad den bagte peberfrugt køle lidt af og skær den i små tern.
  3. Bland peberfrugten med de øvrige ingredienser og sæt fyldet i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Servering

  1. Fordel fyldet i dybe tallerkener eller portionsskåle og hæld den kolde suppe over.
  2. Knæk osten i små brud og stik dem ned i fyldet.
  3. Lun evt. brødet ved eftervarmen i ovnen og server det til suppen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 250°.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 3770 kJ / 901 kcal
  • Energifordeling:
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 45 %

Print

Kilde:

Vin match

Sauvignon Blanc Loire, Frankrig

Til denne ret vil en tør hvidvin på sauvignon blanc-druen være lækker, gerne en sancerre eller poully-fumé Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges

Andre gode forslag