Kold tomatsuppe med ostebrød
3 timer 30 min
•
Arbejdstid: 40 min
Fryseegnet
•

Kold tomatsuppe med ostebrød - herlig pikant suppe inspireret af den spanske gazpacho. Put isklumper i, hvis du vil have suppen ekstra kold.
Ingredienser
10
Store tomater
|
|
---|---|
Kogende vand
|
|
1 dl
Vand
|
|
1 spsk
Koncentreret grøntsagsfond
|
|
1
Stort finthakket rødløg (ca. 100 g)
|
|
1 dåse
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
1 tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Finthakkede røde peberfrugter (ca. 200 g)
|
|
½ liter
Vand
|
Ostebrød
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
---|---|
240 g
Lyst brød i skiver
|
Pynt
Klippet purløg
|
---|
Sådan gør du
Ostebrød
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
I stedet for friske tomater kan du anvende 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g). Smag suppen til med ½ tsk sukker og ½ tsk groft salt ekstra.
Tomatsuppen kan fryses.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
262 kJ / 63 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,2 g |
Protein: | 2,8 g |
Fedt: | 1,8 g |
Kulhydrat: | 8,7 g |
