Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

30 min
Arbejdstid: 30 min
Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

Stenbiderrognen har sæson fra februar til april. Men suppen er også dejlig en varm sommerdag med rogn fra glas eller frost.

Ingredienser

½ liter Yoghurt naturel
3 dl Kold grøntsagsbouillon
1 Stort knust fed hvidløg
1 tsk Dijonsennep
Friskkværnet peber

Rogn-topping

100 g Agurk i små tern (ca. g)
1 Tomat i små tern (ca. 100 g)
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
100 g Renset stenbiderrogn
1 spsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt

Croutoner

150 g Flutes i meget tynde skiver

Pynt

Frisk kørvel

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, grønsagsbouillon, hvidløg, sennep og peber sammen.
  • Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Rogn-topping

  • Vend agurk, tomat, løg, rogn, limesaft og salt sammen.
  • Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad den kolde rogn-topping dryppe af i en sigte.

Croutoner

  • Rist de tynde skiver flute og knæk dem i små bidder.
  • Kom suppen i kolde dybe tallerkener. Fordel rogn-topping og lidt croutoner i suppen. Pynt med kørvel og server straks sammen med resten af croutonerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3432 kJ / 820 kcal

Næringsindhold pr. 100g

259 kJ / 62 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 21,7 % 3,3 g
Kulhydrat: 54,6 % 8,3 g
Fedt: 23,7 % 1,7 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kold-yoghurtsuppe-med-rogn-topping/