Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

Kold yoghurtsuppe med rogn-topping

30 min
Stenbiderrognen har sæson fra februar til april. Men suppen er også dejlig en varm sommerdag med rogn fra glas eller frost.

Sådan gør du

  • Rør yoghurt, grønsagsbouillon, hvidløg, sennep og peber sammen.
  • Stil suppen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Rogn-topping
  • Vend agurk, tomat, løg, rogn, limesaft og salt sammen.
  • Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Lad den kolde rogn-topping dryppe af i en sigte.
Croutoner
  • Rist de tynde skiver flute og knæk dem i små bidder.
  • Kom suppen i kolde dybe tallerkener. Fordel rogn-topping og lidt croutoner i suppen. Pynt med kørvel og server straks sammen med resten af croutonerne.
Energiindhold for hele retten:

3529 kJ / 843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

266 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 21,5 % 3,4 g
Kulhydrat: 54,1 % 8,5 g
Fedt: 24,4 % 1,8 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

½ liter Yoghurt naturel
3 dl Kold grøntsagsbouillon
1 Stort knust fed hvidløg
1 tsk Dijonsennep
Friskkværnet peber
Rogn-topping
100 g Agurk i små tern (ca. g)
1 Tomat i små tern (ca. 100 g)
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
100 g Renset stenbiderrogn
1 spsk Friskpresset limesaft
¾ tsk Groft salt
Croutoner
150 g Flutes i meget tynde skiver
Pynt
Frisk kørvel
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk