Ikke tid til koldhævede hveder, så snup denne variation....
Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.
Hvederne skal efterhæve en hel time, inden de kommer i ovnen. Det skyldes, at de er meget kolde, når de kommer lige fra køleskabet og der går lidt tid, før der kommer gang i gærcellerne. Du kan bage hvederne efter ½ times hævning, så bliver de bare knap så høje. Har du ikke tid at vente på at hvederne hæver, så sæt dem til hævning i ovnen ved 50° - så speedes processen op. Du kan ælte dejen godt i hånden - og så er du måske nødt til at tilsætte lidt ekstra mel.
11894 kJ / 2843 kcal
1170 kJ / 280 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 11,4 % | 7,8 g |
Kulhydrat: | 55,2 % | 38 g |
Fedt: | 33,4 % | 10,6 g |
Se her hvordan du former koldhævede hveder.