Koldhævede hveder

Koldhævede hveder

60+ min
Fryseegnet

Store Bededag var tidligere en dag, hvor man ikke måtte arbejde før gudstjenesten var overstået. Det gjaldt også for bageren, der ikke kunne bage i de tidlige morgentimer. Derfor blev der bagt hvedeknopper aftenen før. Måske laver vi lidt rod i traditionerne med den opskrift på koldhævede hveder. For i stedet for at bage hvederne dagen før Store Bededag, kan du gøre dem klar, så I nemt kan få friskbagte hveder på Store Bededags morgen. Stil de koldhævede hveder til hævning uden for køleskabet, så snart du får øjne - så kan du bage en halv til en hel times tid senere.

Mere inspiration

Ikke tid til koldhævede hveder, så snup denne variation....

Velbekomme!
Frysetip

Hvederne kan fryses. Rist dem i ovnen eller på brødrister, når de er tøet op.

Tips

Hvederne skal efterhæve en hel time, inden de kommer i ovnen. Det skyldes, at de er meget kolde, når de kommer lige fra køleskabet og der går lidt tid, før der kommer gang i gærcellerne. Du kan bage hvederne efter ½ times hævning, så bliver de bare knap så høje. Har du ikke tid at vente på at hvederne hæver, så sæt dem til hævning i ovnen ved 50° - så speedes processen op. Du kan ælte dejen godt i hånden - og så er du måske nødt til at tilsætte lidt ekstra mel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11894 kJ / 2843 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1170 kJ / 280 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 11,4 % 7,8 g
Kulhydrat: 55,2 % 38 g
Fedt: 33,4 % 10,6 g
Relateret video
Varme hveder

Se her hvordan du former koldhævede hveder.

Ingredienser