Konfekt

45 min
Arbejdstid: 15 min
Konfekt

Marcipanruller eller "træstammer", som du skærer skiver af, er nem hjemmelavet konfekt! Denne konfekt af marcipan er smagt til med nougat og orange, og overtrukket med chokolade. Konfekt kan varieres og fyldes med mange andre lækkerier - og du kan også pynte konfekten med det, du har lyst til. Kun fantasien sætter grænser for din konfekt.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

Konfekt

200 g Marcipan
100 g Blød nougat
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset appelsinsaft
1 spsk Appelsinlikør, fx grand marnier
100 g Mørk chokolade

Pynt

Blød nougat - smeltet
Hakkede grønne usaltede pistacienødder
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Konfekt

  • Rul marcipanen ud, mellem to stykker bagepapir, til en firkant (ca. 15 x 30 cm.).
  • Rør nougaten blød i en skål og tilsæt appelsinskal, -saft og -likør. Rør det hele sammen og smag til.
  • Fordel nougatblandingen på marcipanen og rul det stramt sammen til en lang rulle. Del rullen i 3 lige store stykker og stil dem tildækkede på køl i ca. ½ time.
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  • Hæld den smeltede chokolade ud i en tallerken og rul hver marcipanrulle i chokoladen, dæk også rullernes ender med chokolade. Lad konfekten stivne ved stuetemperatur.

Pynt

  • Kom den smeltede nougat i en sprøjtepose.
  • Dekorer rullerne med striber af nougat og drys med pistacienøddekerner og appelsinskal.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Du kan fylde konfekten med ren nougat, og bruge hvid chokolade til overtræk, så får konfekten et helt andet udtryk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8510 kJ / 2034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1959 kJ / 468 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,9 % 7,9 g
Fedt: 46,6 % 24,7 g
Kulhydrat: 45,5 % 52,4 g
Alkohol: 1 %
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/konfekt/