Konfekt med marcipan

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

40 min

Kaffe og Baileys er en dejlig kombination. Denne konfekt består af både kaffe, flødelikør, marcipan og chokolade, der tilsammen giver en fantastisk smag.

Ingredienser

25 stk.

Antal portioner

Nougatcreme

  • ½ tsk frysetørret kaffepulver, fx nescafé
  • 1 tsk kogende vand
  • 50 g blødt smør
  • 40 g blød nougat
  • ¼ dl flødelikør, fx baileys
  • 100 g ren, rå marcipan
  • 50 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Sådan gør du

Sådan gør du

Nougatcreme

Rør kaffepulver og vand sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Smag til og stil nougatcremen tildækket på køl i ca ½ time.

Rul imens marcipanen til en pølse (ca. 2 cm i diameter) og skær den ud i 25 stykker.

Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad. Dyp den ene side af marcipanstykkerne i chokolade, stil dem på et stykke bagepapir og lad dem stivne ved stuetemperatur.

Rør nougatcremen blød og fyld den i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt toppe på marcipanbundene.

Tip

Opbevar konfekten på køl i en lukket beholder.

Hvordan smelter man chokolade

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 5920 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,6 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 59 %
  • Alkohol: 2 %

Print

Kilde: