Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Chokoladetrøfler - så gode at de smelter i munden. Chokoladetrøfler er nemme at lave og skal kun en time på køl, før de kan trilles til kugler og drysses med kakao. Byd dine gæster en lækker bid og hvorfor ikke give chokoladetrøfler som en gave?
https://www.arla.dk/opskrifter/chokoladetrofler/

Sådan gør du

Chokoladetrøfler
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved jævn varme. Hæld fløden heri og bring blandingen i kog.
  • Tilsæt chokolade, farin og de øvrige ingredienser. Rør det sammen ved jævn varme, til chokoladen er smeltet.
  • Hæld trøffelblandingen i en skål og stil den i køleskabet 1 - 1½ time.
  • Lav små toppe med en sprøjtepose med stjernetylle eller tril små kugler. Sigt kakao over trøflerne og opbevar dem i køleskabet.

I stedet for kaffe og kardemomme kan du smage til med 2-3 dråber pebermynteolie, 2 spsk cognac, 2 spsk likør eller 1 tsk fintrevet appelsinskal.

Energiindhold for hele retten:

13029 kJ / 3114 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2085 kJ / 498 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 3,8 % 4,7 g
Kulhydrat: 30,8 % 37,8 g
Fedt: 65,4 % 36,8 g

Ingredienser

Chokoladetrøfler
100 g Smør
1½ dl Piskefløde
300 g Mørk chokolade i mindre stykker
3 spsk Brun farin
1 spsk Vaniljesukker
½ spsk Frysetørret kaffepulver
¼ tsk Stødt kardemomme
Pynt
¾ dl Kakaopulver