Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

60+ min
Chokoladetrøfler - så gode at de smelter i munden. Chokoladetrøfler er nemme at lave og skal kun en time på køl, før de kan trilles til kugler og drysses med kakao. Byd dine gæster og hvorfor ikke give chokoladetrøfler som en gave?

Sådan gør du

Chokoladetrøfler
  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved jævn varme. Hæld fløden heri og bring blandingen i kog.
  • Tilsæt chokolade, farin og de øvrige ingredienser. Rør det sammen ved jævn varme, til chokoladen er smeltet.
  • Hæld trøffelblandingen i en skål og stil den i køleskabet 1 - 1½ time.
  • Lav små toppe med en sprøjtepose med stjernetylle eller tril små kugler. Sigt kakao over trøflerne og opbevar dem i køleskabet.
Variation

I stedet for kaffe og kardemomme kan du smage til med 2-3 dråber pebermynteolie, 2 spsk cognac, 2 spsk likør eller 1 tsk fintrevet appelsinskal.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13140 kJ / 3141 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2102 kJ / 503 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 3,8 % 4,7 g
Kulhydrat: 30,6 % 37,8 g
Fedt: 65,6 % 37,3 g
Mere inspiration

Ingen jul uden konfekt...

Julekonfekt
30 min
Julekonfekt
(17)

Ingredienser

Chokoladetrøfler
Smør
100 g
Piskefløde
1½ dl
Mørk chokolade i mindre stykker
300 g
Brun farin
3 spsk
Vaniljesukker
1 spsk
Frysetørret kaffepulver
½ spsk
Stødt kardemomme
¼ tsk
Pynt
Kakaopulver
¾ dl