

Chokoladetrøfler
60+ min
Chokoladetrøfler - så gode at de smelter i munden. Byd dine gæster og hvorfor ikke give dem som en gave?
Ingredienser
- 100 g smør
-
1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
- 300 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) i mindre stykker
- 3 spsk brun farin
- 1 spsk vaniljesukker
- ½ spsk frysetørret kaffepulver
- ¼ tsk stødt kardemomme
Pynt
- ¾ dl kakaopulver
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved jævn varme. Hæld fløden heri og bring blandingen i kog. Tilsæt chokolade, farin og de øvrige ingredienser. Rør det sammen ved jævn varme, til chokoladen er smeltet. Hæld trøffelblandingen i en skål og stil den i køleskabet 1 - 1½ time. Lav små toppe med en sprøjtepose med stjernetylle eller tril små kugler.
Sigt kakao over trøflerne og opbevar dem i køleskabet.
Tip
I stedet for kaffe og kardemomme kan du smage til med 2-3 dråber pebermynteolie, 2 spsk cognac, 2 spsk likør eller 1 tsk fintrevet appelsinskal.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 12960 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 8,4 g
- Protein: 3 %
- Kulhydrat: 31 %
- Fedt: 66 %