Kransekage

1 time 15 min
Arbejdstid: 1 time
Fryseegnet
Kransekage

Kransekage er nemmere at lave end du tror. Her en klassisk opskrift der udelukkende består af marcipan (eller meget finthakkede mandler), sukker og æggehvide. I Danmark har vi tradition for at spise kransekage, når der skal fejres noget specielt - og der ligger meget kærlighed i en hjemmelavet kransekage til de helt specielle anledninger. Her får du en kransekageopskrift med vejledning til, hvordan du kan bygge et kransekagetårn. Selvfølgelig kan du også bage kransekagen i stænger, stykker eller form til tal eller bogstaver.

Ingredienser

Kransekage

500 g Marcipan
100 g Sukker (ca. 1¼ dl)
Æggehvide
Flormelis til udrulning

Glasur

150 g Flormelis (ca. 3 dl)
1 Æggehvide

Sådan gør du

Kransekage

  • Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - dejen er klistret.
  • Afvej dejen i 8 dele (se skema) og rul ud i 8 stænger, ca 1½ cm tykke - rul med en smule flormelis på hænder og bord.
  • Form hver stang til en ring og læg dem på en bageplade med papir.
  • Stil bagepladen på endnu en plade (en dobbelt bageplade gør at undersiden på kransekagen ikke bliver for mørk) og bag kransekageringene midt i ovnen - til de er gyldne ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn. Hold godt øje med dem, det kan pludselig gå stærkt.

Glasur

  • Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur.
  • Fyld den i et papirkræmmerhus, sprøjtepose eller plasticpose og klip et lille hul.
  • Sprøjt kransekagerne som på billedet eller find selv på et andet mønster.

Længde og vægt på ringene

  • 13 cm - 43 g kransekagemasse, 16 cm - 53 g, 19 cm - 63 g, 22 cm - 73 g, 25 cm - 83 g, 28 cm - 93 g, 31 cm - 103 g, 34 cm - 113 g.

Tegn cirkler med en passer på bagsiden af bagepapiret, så er det nemt at forme ringene ens og i den rigtige størrelse (den mindste ring skal være 4 cm i diameter, øg derefter diameter med 1 cm for hver ring).

Kransekage smager dejligt sammen med en sød champagne eller en champagnelikør af 1½ dl orangelikør og 2 flasker tør champagne.

Kan fryses uden glasur.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13834 kJ / 3307 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1677 kJ / 401 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,1 g
Protein: 7 % 6,9 g
Kulhydrat: 62,2 % 61,4 g
Fedt: 30,8 % 13,9 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kransekage/