Juleboller
&format=webp) 
    Hjemmebagte juleboller med kanelsmør. Bløde, luftige og med masser af julesmag... Julebollerne er bagt efter tangzhong teknikken - en asiatisk bageteknik, som er blevet vældig populær. Fordelen ved tangzhong metoden er, at dejen binder mere væde, hvilket gør julebollerne ekstra lette og luftige. Og så holder de sig lækre og svampede i længere tid... Bollerne smager af jul og hygge - og køkkenet dufter himmelsk allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen... Server julebollerne lune med kanelsmør til.
Ingredienser
Juleboller
| 
                                            
                                                    60 g
                                                Hvedemel (ca. 1 dl)
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    3 dl
                                                Vand
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Smør
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    25 g
                                                Gær
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Mælk
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 dl
                                                Friskpresset appelsinsaft
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Kardemommefrø - stødte
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt kanel
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    50 g
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    2 tsk
                                                Groft salt
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    600 g
                                                Hvedemel
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    
                                                Sammenpisket æg til pensling
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    
                                                Mandelsplitter
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    
                                                Perlesukker
                                            
                                     | 
| 
                                            
                                                    
                                                Tynde strimler af appelsinskal (usprøjtet)
                                            
                                     | 
|---|
Kanelsmør
| 
                                            
                                                    75 g
                                                Blødt smør
                                            
                                     | |
|---|---|
| 
                                            
                                                    1 spsk
                                                Sukker
                                            
                                     | |
| 
                                            
                                                    1 tsk
                                                Stødt kanel
                                            
                                     | 
Sådan gør du
Juleboller
Kanelsmør
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Julebollerne er fryseegnede. Efter optøning kan de lunes i ovnen kort før servering. Så er de næsten som nybagte.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
1072 kJ / 256 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,9 g | 
| Protein: | 4,6 g | 
| Fedt: | 8,4 g | 
| Kulhydrat: | 40,2 g | 
Hjemmebagte juleboller med kanelsmør. Bløde, luftige og med masser af julesmag... Julebollerne er bagt efter tangzhong teknikken - en asiatisk bageteknik, som er blevet vældig populær. Fordelen ved tangzhong metoden er, at dejen binder mere væde, hvilket gør julebollerne ekstra lette og luftige. Og så holder de sig lækre og svampede i længere tid... Bollerne smager af jul og hygge - og køkkenet dufter himmelsk allerede få minutter efter julebollerne er i ovnen... Server julebollerne lune med kanelsmør til.
 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    