Krydrede ris med ingefær, kardemomme og kanel
45 min
•

De krydrede ris giver associationer til det nordafrikanske køkken, hvor varme krydderier og frugt også er meget brugt i det salte køkken. En dejlig eksotisk smag!
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
300 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
320 g
Brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
|
|
3
Hakkede løg (ca. 250 g)
|
|
3
Pastinakker i tern (ca. 250 g)
|
|
6 dl
Vand
|
|
25 g
Skrællet frisk ingefær i skiver
|
|
10
Kardemommekapsler
|
|
2
Stykker kanelstænger
|
|
2 tsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet) - af en citron
|
|
2½ tsk
Groft salt
|
75 g
Soltørrede abrikoser i strimler
|
|
---|---|
75 g
Rosiner
|
|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
3 dl
Frisk koriander
|
|
---|---|
2 dl
Fraiche
|
Sådan gør du
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
489 kJ / 117 kcal
Energifordeling
Energi pr 100 g | |
---|---|
Fiber: | 1,8 g |
Protein: | 5,3 g |
Fedt: | 2,6 g |
Kulhydrat: | 17,8 g |
Relateret video
Sådan skræller du frisk ingefær med en ske.
Skræl frisk ingefær med en ske - se her, hvor nemt det er.
