Krydret æblepie

Bedømmelse

(34 vurderinger)

30 min

Har du en mange æbler, er denne kage en rigtig lækker måde at bruge dem på.

Ingredienser

Antal portioner
  • 5 æbler i både (ca. 500 g)
  • 25 g smør
  • 60 g brun farin (ca. 1 dl)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt muskatnød

Dej

  • 45 g brun farin (ca. ¾ dl)
  • 60 g havregryn (ca. 1½ dl)
  • 60 g hvedemel (ca. 1 dl)
  • 125 g smør - smeltet

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Svits æblerne på panden sammen med smør, farin og krydderier. Hæld blandingen i en smurt tærteform (ca. 24 cm. i diameter).

Dej

Bland farin, havregryn og mel. Tilsæt smør og rør til dejen smuldrer. Fordel dejen over æblerne. Bag æblepien midt i ovnen.

Server med iskold cremefraiche.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 225° - traditionel ovn

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 60 %

Kilde: