Krydret hytteost og grillet salat
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift

Krydret hytteost og grillet salat

Server den mættende salat uden kød og du har en lækker vegetarret.
Nøglehulsmærket opskrift
1 timer
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret hytteost og grillet salat

Nøglehulsmærket opskrift

Server den mættende salat uden kød og du har en lækker vegetarret.

Antal portioner
  • 1 aubergine i grove stykker
  • 1 tsk groft salt

Krydret hytteost

Grillet salat

  • 4 nye gulerødder
  • 3 rødløg i kvarte
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 kg skrubbede nye kartofler
  • 1½ liter skyllede babyspinatblade

Pynt

  • fintrevet frisk peberrod

Hertil

  • 400 g stegt kød, fx skinkemignon

Fremgangsmåde:

Kom auberginestykker og salt i en plasticpose egnet til madlavning. Ryst det godt sammen og lad det trække i køleskabet i ca. ½ time.

Krydret hytteost

Vend hytteost sammen med citronskal, salt og peber. Stil hytteosten tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Tilsæt peberrod lige inden serveringen og smag til.

Grillet salat

Skyl auberginestykkerne godt og tør dem. Skrub gulerødderne og del dem i kvarte - på langs. Placer løg, auberginestykker og gulerødder på en plade med alufolie. Dryp med olie og drys med salt og peber. Grill grøntsagerne øverst i ovnen. Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 12 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra og halver kartoflerne.

Ved serveringen

Fordel spinatbladene på store tallerkener og fordel herpå kartofler og de grillede grøntsager. Pynt med peberrod. Server den grillede salat sammen med skinkemignon i skiver og krydret hytteost.

Grill

Ca. 10 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,2 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %
Print