Krydret hytteostsalat og sprød medisterpølse

Bedømmelse

(23 vurderinger)

30 min

Hytteost blandet med fintsnittet hvidkål giver en på én gang blød og knasende salat. Velegnet som frokostret eller som tilbehør til et stykke stegt kød.

Ingredienser

Hovedret til 4

Antal portioner

Krydret hytteostsalat

  • 15 g smør
  • 500 g medisterpølse
  • 7 gulerødder i mindre stykker (ca. 500 g)

Pynt

  • hakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 240 g fuldkornsrugbrød
  • 4 spsk dijonsennep

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret hytteostsalat

Rør hytteosten sammen med eddike, sukker, salt og peber. Skær hvidkålen i helt tynde strimler (ca. 2 cm lange). Vend hvidkålen i hytteosten og smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande og brun medisteren ca. 4 min. - vend af og til. Steg medisteren ved svag varme i ca. 14 min. Tag den op og hold den varm. Kom gulerødderne i panden og steg dem i ca. 3 min. - eller til de er møre, men stadig har bid. Anret salaten, sammen med medister og de varme gulerødder. Drys med persille og server sammen med rugbrød og stærk sennep.

Tips

Du kan også servere en kartoffel til. Hytteostsalaten er også god til madpakken dagen efter.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 35 %

Print

Kilde: