Krydret lammeslag på grill med grov bulgursalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(8 vurderinger)

60+ min

Det bliver sommerens hit - lam på grill - uhmm.

Ingredienser

Antal portioner

Krydret lammeslag

  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • ½ finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lammeslag (ca. 1 kg)

Grov bulgursalat

Grillede tomater

  • 8 tomater
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret lammeslag

Bland persille, ingefær, chili, garam masala, fennikelfrø, salt og peber i en skål.

Læg lammeslaget på et spækbræt med hinden nedad og fordel krydderblandingen herpå. Rul lammeslaget sammen om krydderierne, og luk det med kødnåle. Steg det krydrede lammeslag på grillet i ca. 45 min. ved indirekte varme med en alubakke under risten. Mål centrumstemperaturen med et stegetermometer, den skal være ca. 70°. Tag kødet af og hold det vamrt.

Grov bulgursalat

Bring vand tilsat salt i kog. Tilsæt bulgur og kog det ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren hvile, stadig under låg, i ca. 10 min. Hæld evt. overskydende vand fra. Pil imens ærterne ud af bælgen. Vend den kogte bulgur sammen med ærter, ost og de øvrige ingrendienser og smag til.

Grillede tomater

Halver tomaterne og læg dem i en alubakke. Krydr med salt og peber, og steg dem ved siden af lammet de sidste 20 min.

Indirekte varme

- Fordel de glødende briketter i hver sin side af kulristen og stil en alubakke imellem. Læg kødet over bakken på grillristen.

OBS

Krydret lammeslag egner sig ikke til at blive tilberedt i ovn.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 25590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 65,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 58 %

Print

Kilde: