Krydret lammeslag på grill med grov bulgursalat
60+ min

Krydret lammeslag på grill med grov bulgursalat

Det bliver sommerens hit - lam på grill - uhmm.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret lammeslag på grill med grov bulgursalat

Det bliver sommerens hit - lam på grill - uhmm.

Antal portioner

Krydret lammeslag

  • 1 dl finthakket bredbladet persille
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • ½ finthakket rød chilipeber
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 lammeslag (ca. 1 kg)

Grov bulgursalat

  • 8 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 4 dl grov bulgur
  • 500 g ærter i bælg (ca. 125 g)
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 150 g grofthakkede tørrede abrikoser
  • 200 g grofthakkede forårsløg
  • 3 spsk friskpresset limesaft

Grillede tomater

  • 8 tomater
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Krydret lammeslag

Bland persille, ingefær, chili, garam masala, fennikelfrø, salt og peber i en skål.

Læg lammeslaget på et spækbræt med hinden nedad og fordel krydderblandingen herpå. Rul lammeslaget sammen om krydderierne, og luk det med kødnåle. Steg det krydrede lammeslag på grillet i ca. 45 min. ved indirekte varme med en alubakke under risten. Mål centrumstemperaturen med et stegetermometer, den skal være ca. 70°. Tag kødet af og hold det vamrt.

Grov bulgursalat

Bring vand tilsat salt i kog. Tilsæt bulgur og kog det ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren hvile, stadig under låg, i ca. 10 min. Hæld evt. overskydende vand fra. Pil imens ærterne ud af bælgen, og skær osten i tern. Vend den kogte bulgur sammen med ærter, ost og de øvrige ingrendienser og smag til.

Grillede tomater

Halver tomaterne og læg dem i en alubakke. Krydr med salt og peber, og steg dem ved siden af lammet de sidste 20 min.

Indirekte varme

- Fordel de glødende briketter i hver sin side af kulristen og stil en alubakke imellem. Læg kødet over bakken på grillristen.

OBS

Krydret lammeslag egner sig ikke til at blive tilberedt i ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,7 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 58 %
Print