Krydret leverpostej
60+ min

Krydret leverpostej

Hjemmelavet leverpostej er noget af det bedste. Glæd dig derfor til at prøve denne opskrift på krydret leverpostej med svinelever, nellike og muskatnød!
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret leverpostej

Hjemmelavet leverpostej er noget af det bedste. Glæd dig derfor til at prøve denne opskrift på krydret leverpostej med svinelever, nellike og muskatnød!

Antal portioner
  • 3 spsk hvedemel
  • ¼ liter letmælk
  • 1½ tsk groft salt
  • ¼ tsk stødt nellike
  • ¼ tsk revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 1 fintrevet zittauerløg
  • 150 g smør - smeltet
  • 1 æg
  • 300 g hakket svinelever

Tilbehør 1 portion æblepickles - se link

  • 400 g rugbrød
  • 25 g smør

Indkluderet i opskriften

Fremgangsmåde:

Rør melet sammen med 3 spsk af mælken. Rør resten af mælken og de øvrige ingredienser i. Fordel blandingen i 8 porcelænsforme (a ca. 1½ dl) eller 4 aluforme (a ca. 3 dl). Bag postejerne midt i ovnen.

Tip

Leverpostejen kan bages i en stor porcelæns- eller aluform (ca. 1½ liter). Sæt leverpostejen i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time. Sluk ovnen og lad leverpostejen stå i ovnen i ca. 10 min.

Bagetid

Sæt leverpostejerne i kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. ½ time - traditionel ovn.

Tips

Kan fryses inden bagning.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 54,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 49 %
Print