Krydret paella

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

45 min

Paella er en skøn spansk klassiker - velegnet til når der skal laves mad til mange.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g chorizopølse i kvarte, tynde skiver
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk safrantråde
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g torskefilet i små tern
  • 2 små røde peberfrugter i korte strimler (ca. 250 g)
  • 200 g frosne, optøede rejer med skal
  • 200 g fine ærter
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern - afdryppede Salatost tern 50+

Tilbehør

  • både af citron (usprøjtet)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og chorizopølse i ca. 2 min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon, safran, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fisk, peberfrugt, rejer og ærter og lad det koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - vend forsigtigt af og til. Kom osten ned i paellaen. Smag til og server straks.

Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Vin match

Albariño Rías Baixas, Spanien

Det bedste vinvalg vil være en hvidvin på albariño-druen, fx fra Rías Baixas i Spanien. Alternativt en hvid rioja eller en god cava "brut" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad

Andre gode forslag