Krydret paella

Bedømmelse

(27 vurderinger)

45 min

Paella er en skøn spansk klassiker - velegnet til når der skal laves mad til mange.

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g chorizopølser i kvarte, tynde skiver
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk safrantråde
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g torskefilet i små tern
  • 2 små røde peberfrugter i korte strimler (ca. 250 g)
  • 200 g frosne, optøede rejer med skal
  • 200 g fine ærter
  • 200 g Karolines Køkken® Salatost i tern med chili og rød peber - afdryppede Salatost i tern med chili og rød peber

Tilbehør

  • både af citroner

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og chorizopølse i ca. 2 min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon, safran, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fisk, peberfrugt, rejer og ærter og lad det koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - vend forsigtigt af og til. Kom osten ned i paellaen. Smag til og server straks.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Hvor finder jeg et Arla produkt?

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilke butikker der har Arlas produkter nær dig

Hvis du leder efter et specifikt produkt nær dig, kan du nu bruge vores nye "Find butik" service. Denne service hjælper dig til at finde ud af, hvilke butikker tæt på dig, der har netop det Arla produkt du leder efter.

Find produkt

Find produkt

Tilbage

Nu kan du nemt finde ud af, hvilket udvalg af Arla produkter en specifik butik har

Hvis du er i tvivl om hvilke Arla produkter din nærmeste butik fører, kan du med denne service få hjælp til at ikke at køre forgæves

Find forhandler

Find forhandler

Kilde:

Vin match

Albariño Rías Baixas, Spanien

Det bedste vinvalg vil være en hvidvin på albariño-druen, fx fra Rías Baixas i Spanien. Alternativt en hvid rioja eller en god cava "brut" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad