Krydret paella

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

45 min

Paella er en skøn spansk klassiker - velegnet til når der skal laves mad til mange.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 50 g chorizopølse i kvarte, tynde skiver
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • ½ tsk safrantråde
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 250 g torskefilet i små tern
  • 2 små røde peberfrugter i korte strimler (ca. 250 g)
  • 200 g frosne, optøede rejer med skal
  • 200 g fine ærter
  • 200 g Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern - afdryppede Klassisk Salatost i tern

Tilbehør

  • både af citron (usprøjtet)

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og chorizopølse i ca. 2 min. Tilsæt ris og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt bouillon, safran, salt og peber. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt fisk, peberfrugt, rejer og ærter og lad det koge ved svag varme i yderligere ca. 5 min. - vend forsigtigt af og til. Kom osten ned i paellaen. Smag til og server straks.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Albariño Rías Baixas, Spanien

Det bedste vinvalg vil være en hvidvin på albariño-druen, fx fra Rías Baixas i Spanien. Alternativt en hvid rioja eller en god cava "brut" Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til thaimad