Krydret svinekam med glaserede løg

2 timer
Arbejdstid: 45 min
Krydret svinekam med glaserede løg

Opskriften her er en variation af den traditionelle flæskesteg, dog stadig med kartofler og sauce!

Ingredienser

Krydret svinekam

1200 g Svinekam uden ben og svær, men med tyndt fedtlag
4 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Finthakkede friske timianblade
½ spsk Finthakket frisk rosmarin
2 dl Vand

Glaserede løg

175 g Sukker (ca. 2 dl)
25 g Smør
800 g Skalotteløg i halve

Sauce

½ liter Rødvinssauce

Tilbehør

1½ kg Kogte kartofler
500 g Dampede sukkerærter

Sådan gør du

Krydret svinekam

  • Rids fedtlaget i tern.
  • Bland hvidløg, salt, peber, timian og rosmarin. Gnid det godt ned i fedtlaget.
  • Læg stegen i et ovnfast fad (20 x 30 cm) og hæld vandet ved.
  • Stil fadet midt i ovnen ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.
  • Mål efter ca. 1 time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være 65°.
  • Steg evt. grisekammen færdig de sidste 15 min.
  • Tag stegen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time - gem stegeskyen.

Glaserede løg

  • Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme til det er lyst gyldent - uden omrøring.
  • Kom smør i og lad det bruse af - rør i smørret.
  • Skyl løgene under koldt vand og kom dem i panden.
  • Brun løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 8 min.

Sauce

  • Si stegeskyen fra grisekammen (ca. 1½ dl) og hæld den i en gryde.
  • Tilsæt saucen og bring i kog. Smag til.
  • Skær grisekammen i tynde skiver ved serveringen og server med glaserede løg, sauce og grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

24665 kJ / 5895 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 23,3 % 6,9 g
Kulhydrat: 37,2 % 11 g
Fedt: 39,5 % 5,4 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/krydret-svinekam-med-glaserede-log/