Svinekam med farofa - krydret drys

Svinekam med farofa - krydret drys

60+ min
Denne farofa er med bl.a. bacon, svesker, oliven og persille, men den kan varieres i det uendelige...

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time ved 200° og derefter ca. 20 min ved 250°.

Marineret grisekam
  • Bland alle ingredienserne, til og med nelliker, i et stor frysepose. Tør grisekammen og kom den i posen. Luk posen tæt om kødet og lad det marinere i køleskabet i mindst 3 timer.
  • Tag grisekammen op af marinaden og læg stegen på en rist over ovnens bradepande. Drys med salt og peber og læg baconskiverne hen over kødet. Hæld marinaden i bradepanden og dæk stegen løst med et stykke alufolie. Steg grisekammen midt i ovnen. Fjern alufolien efter ca. 1 time, skru op for ovnen og steg grisekammen færdig de sidste 20 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°.
Farofa
  • Kom baconternene i kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt løg og hvidløg og steg i yderligere ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og vend æggene i under omrøring og lad dem stivne let. Kom rosiner, svesker og salt i. Bland de 2 slags mel og drys det i retten under omrøring. Lad melet "bage" i ca. 5 min. og vend oliven, persille og smør i. Varm retten igennem og smag til.
Ved serveringen
  • Fjern baconen, skær kødet i skiver og anret dem i et fad. Drys noget af den varme farofa over, pynt med persille og server straks sammen med resten af farofaen.
Tips

Farofa er for brasilianerne næmest hvad brød er for os i Danmark. Det serveres til mange forskellige retter og bliver lavet med varierende ingredienser. Retten egner sig godt på en buffet. Vil man servere grisekam med farofa som en lidt mere fyldig hovedret, kan man supplere med ovnbagte rodfrugter og iskold fraiche 9%.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22528 kJ / 5384 kcal

Næringsindhold pr. 100g

877 kJ / 210 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 27,9 % 14,4 g
Kulhydrat: 20,2 % 10,4 g
Fedt: 51,9 % 12,3 g

Ingredienser

Marineret grisekam
Tør hvidvin
4½ dl
Friskpresset limesaft
1 spsk
Zittauerløg i kvarte
2
Små fed hvidløg i halve
4
Laurbærblade
2
Kvist bredbladet persille
1
Hele nelliker
6
Grisekam uden svær (ca. 1½ kg)
1
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Bacon (ca. 125 g)
8 skiver
Farofa
Bacon i tern
150 g
Hakkede zittauerløg
2
Små hakkede fed hvidløg
4
Sammenpiskede æg
2
Lyse rosiner
125 g
Grofthakkede svesker
125 g
Groft salt
1 tsk
Hvedemel (ca. 1¼ dl)
75 g
Majsmel (ca. 1¾ dl)
75 g
Hakkede sorte oliven (ca. ¾ dl)
10
Hakket bredbladet persille (ca. dl)
1 dl
Smør
25 g
Pynt
Bredbladet persille