Svinekam med farofa - krydret drys
60+ min

Svinekam med farofa - krydret drys

Denne farofa er med bl.a. bacon, svesker, oliven og persille, men den kan varieres i det uendelige...
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekam med farofa - krydret drys

Denne farofa er med bl.a. bacon, svesker, oliven og persille, men den kan varieres i det uendelige...

Antal portioner

Marineret svinekam

  • 4½ dl tør hvidvin
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 zittauerløg i kvarte
  • 4 små fed hvidløg i halve
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist bredbladet persille
  • 6 hele nelliker
  • 1 svinekam uden svær (ca. 1½ kg)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 125 g bacon i tynde skiver

Farofa

  • 150 g bacon i tern
  • 2 hakkede zittauerløg
  • 4 små hakkede fed hvidløg
  • 2 sammenpiskede æg
  • 125 g lyse rosiner
  • 125 g grofthakkede svesker
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • 75 g majsmel (ca. 1¾ dl)
  • 10 hakkede sorte oliven (ca. ¾ dl)
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 25 g smør

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Marineret svinekam

Bland alle ingredienserne, til og med nelliker, i et stor plastikpose egnet til madvarer. Tør svinekammen og kom den i posen. Luk posen tæt om kødet og lad det marinere i køleskabet i mindst 3 timer.

Tag svinekammen op af marinaden og læg stegen på en rist over ovnens bradepande. Drys med salt og peber og læg baconskiverne hen over kødet. Hæld marinaden i bradepanden og dæk stegen løst med et stykke alufolie. Steg svinekammen midt i ovnen. Fjern alufolien efter ca. 1 time, skru op for ovnen og steg svinekammen færdig de sidste 20 min. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur, den skal være ca. 65°.

Farofa

Kom baconternene i kold pande. Steg dem først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 6 min. ved jævn varme. Skru op til kraftig varme, tilsæt løg og hvidløg og steg i yderligere ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og vend æggene i under omrøring og lad dem stivne let. Kom rosiner, svesker og salt i. Bland de 2 slags mel og drys det i retten under omrøring. Lad melet "bage" i ca. 5 min. og vend oliven, persille og smør i. Varm retten igennem og smag til.

Ved serveringen

Fjern baconen, skær kødet i skiver og anret dem i et fad. Drys noget af den varme farofa over, pynt med persille og server straks sammen med resten af farofaen.

Tips

Farofa er for brasilianerne næmest hvad brød er for os i Danmark. Det serveres til mange forskellige retter og bliver lavet med varierende ingredienser. Retten egner sig godt på en buffet. Vil man servere svinekam med farofa som en lidt mere fyldig hovedret, kan man supplere med ovnbagte rodfrugter og iskold fraiche 9%.

Stegetid

Ca. 1 time ved 200° og derefter ca. 20 min ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 21200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 46 %
Print

Vin match

Zinfandel Californien, USA

Det bedste vinmatch til denne eksotiske version af svinekam vil være en rødvin på zinfandel-druen, som er mellemfyldig og har en dejlig sødme. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød