Krydret svinekam med glaserede løg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

60+ min

Opskriften her er en variation af den traditionelle flæskesteg, dog stadig med kartofler og sauce!

Ingredienser

Antal portioner

Krydret svinekam

  • 1200 g svinekam uden ben og svær, men med tyndt fedtlag
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk finthakkede blade af frisk timian
  • ½ spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 dl vand

Glaserede løg

  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 25 g smør
  • 800 g skalotteløg i halve

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler
  • 500 g dampede sukkerærter

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret svinekam

Rids fedtlaget i tern. Bland hvidløg, salt, peber, timian og rosmarin. Gnid det godt ned i fedtlaget. Læg stegen i et ovnfast fad (20 x 30 cm) og hæld vandet ved. Stil fadet midt i ovnen. Mål efter ca. 1 time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være 65°. Steg evt. svinekammen færdig de sidste 15 min. Tag stegen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time - gem stegeskyen.

Glaserede løg

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme til det er lyst gyldent - uden omrøring. Kom smør i og lad det bruse af - rør i smørret. Skyl løgene under koldt vand og kom dem i panden. Brun løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 8 min.

Sauce

Si stegeskyen fra svinekammen (ca. 1½ dl) og hæld den i en gryde. Tilsæt saucen og bring i kog. Smag til.

Ved serveringen

Skær svinekammen i tynde skiver og server med glaserede løg, sauce og grøntsager.

Stegetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 19730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 14 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

En god vin fra Toscana vil være skøn til denne ret, fx en rosso di montalcino Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød