Krydret svinekam med glaserede løg
60+ min

Krydret svinekam med glaserede løg

Opskriften her er en variation af den traditionelle flæskesteg, dog stadig med kartofler og sauce!
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret svinekam med glaserede løg

Opskriften her er en variation af den traditionelle flæskesteg, dog stadig med kartofler og sauce!

Antal portioner

Krydret svinekam

  • 1200 g svinekamme uden ben og svær, men med tyndt fedtlag
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk finthakkede blade af frisk timian
  • ½ spsk finthakkede friske rosmarinblade
  • 2 dl vand

Glaserede løg

  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 25 g smør
  • 800 g skalotteløg i halve

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler
  • 500 g dampede sukkerærter

Fremgangsmåde:

Krydret svinekam

Rids fedtlaget i tern. Bland hvidløg, salt, peber, timian og rosmarin. Gnid det godt ned i fedtlaget. Læg stegen i et ovnfast fad (20 x 30 cm) og hæld vandet ved. Stil fadet midt i ovnen. Mål efter ca. 1 time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være 65°. Steg evt. svinekammen færdig de sidste 15 min. Tag stegen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time.

Glaserede løg

Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme til det er lyst gyldent - uden omrøring. Kom smør i og lad det bruse af - rør i smørret. Skyl løgene under koldt vand og kom dem i panden. Brun løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 8 min.

Sauce

Si stegeskyen fra svinekammen og hæld den i en gryde. Tilsæt saucen og bring i kog. Smag til.

Ved serveringen

Skær svinekammen i tynde skiver og server med glaserede løg, sauce og grøntsager.

Stegetid

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 67,5 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 14 %
Print

Vin match

Sangiovese Toscana, Italien

En god vin fra Toscana vil være skøn til denne ret, fx en rosso di montalcino Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød