Krydret svinekam med glaserede løg

Krydret svinekam med glaserede løg

60+ min
Opskriften her er en variation af den traditionelle flæskesteg, dog stadig med kartofler og sauce!

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Krydret svinekam
  • Rids fedtlaget i tern. Bland hvidløg, salt, peber, timian og rosmarin. Gnid det godt ned i fedtlaget. Læg stegen i et ovnfast fad (20 x 30 cm) og hæld vandet ved. Stil fadet midt i ovnen. Mål efter ca. 1 time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være 65°. Steg evt. grisekammen færdig de sidste 15 min. Tag stegen ud og lad den hvile tildækket i ca. ½ time - gem stegeskyen.
Glaserede løg
  • Lad sukkeret smelte i en pande ved jævn varme til det er lyst gyldent - uden omrøring. Kom smør i og lad det bruse af - rør i smørret. Skyl løgene under koldt vand og kom dem i panden. Brun løgene ved jævn varme og under omrøring i ca. 8 min.
Sauce
  • Si stegeskyen fra grisekammen (ca. 1½ dl) og hæld den i en gryde. Tilsæt saucen og bring i kog. Smag til.
  • Skær grisekammen i tynde skiver ved serveringen og server med glaserede løg, sauce og grøntsager.
Energiindhold for hele retten:

24659 kJ / 5894 kcal

Næringsindhold pr. 100g

501 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 23,3 % 6,9 g
Kulhydrat: 37,2 % 11 g
Fedt: 39,5 % 5,3 g

Ingredienser

Krydret svinekam
1200 g Svinekam uden ben og svær, men med tyndt fedtlag
4 Små knuste fed hvidløg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Finthakkede blade af frisk timian
½ spsk Finthakkede frisk rosmarin
2 dl Vand
Glaserede løg
175 g Sukker (ca. 2 dl)
25 g Smør
800 g Skalotteløg i halve
Sauce
½ liter Rødvinssauce
Tilbehør
1½ kg Kogte kartofler
500 g Dampede sukkerærter