Svinekam med jordskoksalat

Svinekam med jordskoksalat

60+ min
Nyt og gammelt mødes...en dejlig frisk jordskoksalat med bl.a. dadler, grapefrugt og hytteost. Serveret til en traditionel flæskesteg med brun sauce og kartofler.

Sådan gør du

  • Kom salt ned mellem sværene og læg grisekammen på ovnens rist. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie så stegen ligger lige. Kom vand i bradepanden og læg risten med stegen oven på. Steg flæskestegen midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°. Hold flæskestegen varm.
Jordskoksalat
  • Skær jordskokkerne i tynde skiver - vend dem efterhånden med hytteost, så de ikke bliver misfarvede. Læg jordskokkerne i et fad på en bund af salatblade. Fordel dadler, grapefrugtfileter og bacon på toppen.
Sauce
  • Si stegeskyen over i en gryde. Skum fedtet af og mål skyen - der skal være ca. 1 dl (kog ind eller tilsæt vand). Bring skyen i kog. Tag gryden af varmen og pisk fløde, saucejævner, salt og peber i skyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.
  • Skær flæskestegen i skiver og anret dem på et fad. Server kødet sammen med jordskoksalat, sauce og kartofler.
Stegetid
  • Ca. 1 time og 45 min. ved 200°.
Mere inspiration

Her får du opskriften på, hvordan du steger flæskesteg med sprød svær.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

26426 kJ / 6316 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 30,5 % 9,8 g
Kulhydrat: 25,2 % 8,1 g
Fedt: 44,3 % 6,6 g
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

Groft salt
1½ tsk
Grisekam med ridset svær og ben
2 kg
Vand
½ liter
Jordskoksalat
Skrubbede jordskokker
200 g
200 g
Rensede blandede babysalatblade
100 g
Friske dadler i strimler
150 g
Grapefileter - af 2 røde grapefrugter
200 g
Stegt bacon i små stykker
50 g
Sauce
¼ liter
Lys saucejævner
1 spsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Kulør
Tilbehør
Kartofler
1¼ kg