Svinekam med jordskoksalat
60+ min

Svinekam med jordskoksalat

Nyt og gammelt mødes...en dejlig frisk jordskoksalat med bl.a. dadler, grapefrugt og hytteost. Serveret til en traditionel flæskesteg med brun sauce og kartofler.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekam med jordskoksalat

Nyt og gammelt mødes...en dejlig frisk jordskoksalat med bl.a. dadler, grapefrugt og hytteost. Serveret til en traditionel flæskesteg med brun sauce og kartofler.

Antal portioner
  • 1½ tsk groft salt
  • 2 kg svinekamme med ridsede svær og ben
  • ½ liter vand

Jordskoksalat

Sauce

Tilbehør

  • 1¼ kg kartofler

Fremgangsmåde:

Kom salt ned mellem sværene og læg svinekammen på ovnens rist. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie så stegen ligger lige. Kom vand i bradepanden og læg risten med stegen oven på. Steg flæskestegen midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°. Hold flæskestegen varm.

Jordskoksalat

Skær jordskokkerne i tynde skiver - vend dem efterhånden med hytteost, så de ikke bliver misfarvede. Læg jordskokkerne i et fad på en bund af salatblade. Fordel dadler, grapefrugtfileter og bacon på toppen.

Sauce

Si stegeskyen over i en gryde. Skum fedtet af og mål skyen - der skal være ca. 1 dl (kog ind eller tilsæt vand). Bring skyen i kog. Tag gryden af varmen og pisk fløde, saucejævner, salt og peber i skyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.

Skær flæskestegen i skiver og anret dem på et fad. Server kødet sammen med jordskoksalat, sauce og kartofler.

Stegetid

Ca. 1 time og 45 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Jordskokker skal normalt ledsages af en syrerig vin, men i dette selskab er der andre argumenter. Vælg en chateauneuf-du-pape, som vil binde alle elementerne flot sammen Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød