Ribbensteg

Ribbensteg

60+ min
Ribbensteg med sprød svær kan være en af julens mange drillerier. Men med denne opskrift og lidt tips og tricks, er du godt på vej til at servere den perfekte ribbensteg med sprød svær. Har du ribbensteg til overs kan du bruge det til biksemad eller sandwich.
Mere inspiration
Flæskestegssovs
20 min
Flæskestegssovs
(14)
Velbekomme!
Bemærk

Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.

Tip

Er kernetemperaturen på 65°, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15078 kJ / 3604 kcal

Næringsindhold pr. 100g

750 kJ / 179 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0 g
Protein: 32,6 % 14,4 g
Kulhydrat: 0 % 0 g
Fedt: 67,4 % 13,7 g
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser