Ribbensteg
)
Ribbensteg med sprød svær kan være en af julens mange drillerier. Men med denne opskrift og lidt tips og tricks, er du godt på vej til at servere den perfekte ribbensteg med sprød svær. Har du ribbensteg til overs kan du bruge det til biksemad eller sandwich.
Ingredienser
Ribbensteg med sprød svær
1½ kg
Ribbensteg - grisekam med ridset svær
|
|
---|---|
2 tsk
Groft salt
|
|
½ liter
Vand
|
Sådan gør du
Sådan laver du en ribbensteg med sprød svær
Ribbensteg er mere fed end svinekam (flæskesteg). Stegetermometer er ikke nødvendigt i en ribbensteg, da det er meget svært at stege en ribbensteg tør. Sagt med andre ord - kødet bliver ikke tørt, selv om det steger lidt længere end anbefalet, men det svinder mere. Ribbensstegen stilles midt i ovnen, og stegetiden er ca. 1½ time.
Er kernetemperaturen på 65°, og sværen ikke er sprød, kan du tage sværen af flæskestegen og grille sværen i ovnen. Pak stegen uden svær ind, så den holder sig varm.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
15078 kJ / 3604 kcal
Næringsindhold pr. 100g
750 kJ / 179 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 32,6 % | 14,4 g |
Kulhydrat: | 0 % | |
Fedt: | 67,4 % | 13,7 g |
Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.
