Marineret svinekam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(24 vurderinger)

60+ min

Med en marinade med tør rødvin, laurbærblade, hvid peber og dejlig frisk timian får svinekammen uden svær en fantastisk smag. Glæd dig til at nyde kødet med den dejlige sauce.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 dl tør rødvin
  • 5 laurbærblade
  • 5 letknuste hvide peberkorn
  • 6 friske timiankviste
  • 2 hakkede mellemstore zittauerløg
  • ¼ knoldselleri skåret i strimler (ca. 250 g)
  • 1½ kg svinekam uden svær
  • 50 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Tilbehør

  • 1½ kg kartofler og farmordressing - se link

Indkluderet i opskriften

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland rødvin med krydderier, løg og selleri. Læg svinekammen i et fad, som slutter godt op omkring den. Hæld marinaden over. Lad svinekammen trække 1-2 døgn i køleskab, vend den af og til. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun svinekammen godt. Hæld marinaden ved og tilsæt salt og peber. Lad svinekammen stege ca. 45 min. på hver side. Si skyen og gem den.

Sauce

Kom sky og piskefløde i en tykbundet gryde. Lad den koge op. Rør en jævning af vand og mel og jævn skyen. Lad den koge godt igennem. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt kulør.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 22840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,6 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 43 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Sydrhône, Frankrig

Her vil en god côtes-du-rhône virkelig klæde kødet og komme til sin ret. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til lam