Krydret tunsalat

Krydret tunsalat

1 time
En lækker og cremet tunsalat med æg og frisk basilikum. Server hjemmelavet tunsalat til frokost med salat til eller som fyld i pitabrød. Tunsalat med æg kan også portionsanrettes og bruges til forret - så lav gerne tunsalat til et par dage. Den er nemlig også et hit i madpakken - enten i en sandwich, mellem to stykker rugbrød - eller kom tunsalaten i en skål for sig selv, flankeret af bidegrønt og brød.

Sådan gør du

Tunsalat
  • Hæld vandet fra tunen. Pil de let afkølede æg og hak dem.
  • Vend de hakkede æg med tun, løg og de øvrige ingredienser. Stil tunsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
  • Læg en bund af icebergsalat på et fad. Fordel 10 "æg" af tunsalaten - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i vand.
  • Pynt med cherrytomater, syltede agurker og groftkværnet peber.
Mere inspiration

Bag evt. dette brød til tunsalaten.

Grovbrød
60+ min
Grovbrød
(17)
Velbekomme!
Tips

Skal du have en frisklavet madpakke med, så lav tunsalaten dagen før, og smæk den sammen med brødet lige inden du skal ud af døren. Du kan krydre tunsalaten med ekstra krydderurter eller med chiliflager. Kvark kan udskiftes med andre syrnede produkter.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3287 kJ / 786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

379 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 45 % 10 g
Kulhydrat: 38,7 % 8,6 g
Fedt: 16,3 % 1,7 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Tunsalat
Tun i vand
1 dåse
Hårdkogte æg
2
Hakket zittauerløg
1
Små knuste fed hvidløg
2
Hakkede frisk basilikum
½ dl
Friskpresset citronsaft
2½ tsk
1½ dl
Groft salt
¾ tsk
Friskkværnet peber
Icebergsalat revet i grove stykker
4 dl
Cherrytomater i kvarte
4
Syltede agurker i strimler
2
Ristet landbrød i meget tynde skiver
100 g
Pynt
Groftkværnet peber