Krydret tunsalat

Krydret tunsalat

1 time
En lækker og cremet tunsalat med æg og frisk basilikum. Server hjemmelavet tunsalat til frokost med salat til eller som fyld i pitabrød. Tunsalat med æg kan også portionsanrettes og bruges til forret - så lav gerne tunsalat til et par dage. Den er nemlig også et hit i madpakken - enten i en sandwich, mellem to stykker rugbrød - eller kom tunsalaten i en skål for sig selv, flankeret af bidegrønt og brød.

Sådan gør du

Tunsalat
  • Hæld vandet fra tunen. Pil de let afkølede æg og hak dem.
  • Vend de hakkede æg med tun, løg og de øvrige ingredienser. Stil tunsalaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
  • Læg en bund af icebergsalat på et fad. Fordel 10 "æg" af tunsalaten - form "æggene" med 2 spiseskeer dyppet i vand.
  • Pynt med cherrytomater, syltede agurker og groftkværnet peber.

Skal du have en frisklavet madpakke med, så lav tunsalaten dagen før, og smæk den sammen med brødet lige inden du skal ud af døren. Du kan krydre tunsalaten med ekstra krydderurter eller med chiliflager. Kvark kan udskiftes med andre syrnede produkter.

Energiindhold for hele retten:

3294 kJ / 787 kcal

Næringsindhold pr. 100g

378 kJ / 90 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 45 % 10 g
Kulhydrat: 38,8 % 8,6 g
Fedt: 16,2 % 1,7 g
Mere inspiration

Bag evt. dette brød til tunsalaten.

Grovbrød
60+ min
Grovbrød
(17)
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Tunsalat
1 dåse Tun i vand
2 Hårdkogte æg
1 Hakket løg
2 Små knuste fed hvidløg
½ dl Hakkede basilikumblade
2½ tsk Friskpresset citronsaft
1½ dl Kvark
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 dl Icebergsalat revet i grove stykker
4 Cherrytomater i kvarte
2 Syltede agurker i strimler
100 g Ristet landbrød i meget tynde skiver
Pynt
Groftkværnet peber
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk