Krydret tunsalat
En lækker og cremet tunsalat med æg og frisk basilikum. Server hjemmelavet tunsalat til frokost med salat til eller som fyld i pitabrød. Tunsalat med æg kan også portionsanrettes og bruges til forret - så lav gerne tunsalat til et par dage. Den er nemlig også et hit i madpakken - enten i en sandwich, mellem to stykker rugbrød - eller kom tunsalaten i en skål for sig selv, flankeret af bidegrønt og brød.
Ingredienser
Tunsalat
1 dåse
Tun i vand
|
|
---|---|
2
Hårdkogte æg
|
|
1
Hakket løg
|
|
2
Små knuste fed hvidløg
|
|
½ dl
Hakkede basilikumblade
|
|
2½ tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
4 dl
Icebergsalat revet i grove stykker
|
|
---|---|
4
Cherrytomater i kvarte
|
|
2
Syltede agurker i strimler
|
|
100 g
Ristet landbrød i meget tynde skiver
|
Pynt
Groftkværnet peber
|
---|
Sådan gør du
Tunsalat
Skal du have en frisklavet madpakke med, så lav tunsalaten dagen før, og smæk den sammen med brødet lige inden du skal ud af døren. Du kan krydre tunsalaten med ekstra krydderurter eller med chiliflager. Kvark kan udskiftes med andre syrnede produkter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3294 kJ / 787 kcal
Næringsindhold pr. 100g
378 kJ / 90 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 45 % | 10 g |
Kulhydrat: | 38,8 % | 8,6 g |
Fedt: | 16,2 % | 1,7 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.