Kuvertbrød
2 timer 25 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Klassiske kuvertbrød bagt af en gærdej, der indeholder smør. Smørret tilfører både smag og herlig fugtighed. Kuvertbrødet kan serveres til al slags mad, men som oftest er det tænkt som tilbehør til forretten, fx en suppe eller en let fiskeret. Det knasende flagesalt på toppen gør kuvertbrødet til det perfekte match.
Ingredienser
|
50 g
Smør
|
|
|---|---|
|
3 dl
Mælk
|
|
|
100 g
Kvark, A8 eller yoghurt
|
|
|
25 g
Gær
|
|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
500 g
Hvedemel
|
Pensling
|
Sammenpisket æg
|
|---|
Pynt
|
Flagesalt
|
|---|
Sådan gør du
Dej
Sådan former du kuvertbrødene
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dejen kan også formes til flute - form fx halvdelen af dejen til kuvertbrød og lav flutes af resten.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
980 kJ / 234 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,8 g |
| Protein: | 6,9 g |
| Fedt: | 5,2 g |
| Kulhydrat: | 39,4 g |