Kuvertbrød
2 timer 25 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
&format=webp)
Klassiske kuvertbrød bagt af en gærdej, der indeholder smør. Smørret tilfører både smag og herlig fugtighed. Kuvertbrødet kan serveres til al slags mad, men som oftest er det tænkt som tilbehør til forretten, fx en suppe eller en let fiskeret. Det knasende flagesalt på toppen gør kuvertbrødet til det perfekte match.
Ingredienser
50 g
Smør
|
|
---|---|
3 dl
Mælk
|
|
100 g
Kvark, A8 eller yoghurt
|
|
25 g
Gær
|
|
1½ tsk
Sukker
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
500 g
Hvedemel
|
Pensling
Sammenpisket æg
|
---|
Pynt
Flagesalt
|
---|
Sådan gør du
Dej
Sådan former du kuvertbrødene
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Dejen kan også formes til flute - form fx halvdelen af dejen til kuvertbrød og lav flutes af resten.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9699 kJ / 2318 kcal
Næringsindhold pr. 100g
981 kJ / 234 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 12 % | 6,9 g |
Fedt: | 19,7 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 68,3 % | 39,4 g |
