Kvarkkage med mandler og chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

60+ min

Kvarkkage med mandler og chokolade passer perfekt til kaffebordet. Mandlernes runde smag og chokoladens blide sødme giver en smagsoplevelse man sætter pris på.

Ingredienser

10 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker (ca. 2½ dl)
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 æg
  • 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 10 grofthakkede mandler
  • 50 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • flormelis

Sådan gør du

Sådan gør du

Rør smør, sukker og citronskal godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hver. Bland mel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen skiftevis med kvarken. Vend forsigtigt mandler og chokolade i. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen på en plade med bagepapir nederst i ovnen. Lad kvarkkagen køle af på en bagerist.

Tegn en hare på et stykke papir og klip den ud. Læg papiret hen over kvarkkagen og drys med flormelis - og der fremkommer en hvid hare.

Tip

Kagen kan tilsættes korender, rosiner, sukat og cocktailbær i stedet for mandler og chokolade.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 175° - tradtionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 38 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: