

Kvarkkage med mandler og chokolade
60+ min
Kvarkkage med mandler og chokolade passer perfekt til kaffebordet. Mandlernes runde smag og chokoladens blide sødme giver en smagsoplevelse man sætter pris på.
Ingredienser
10 stykker pr. kage
Antal portioner
- 125 g blødt smør
- 200 g sukker (ca. 2½ dl)
- 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
- 4 æg
- 250 g hvedemel (ca. 4½ dl)
- 2 tsk bagepulver
-
200 g Karolines Køkken® Kvark 0,3%
- 10 grofthakkede mandler
- 50 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
Pynt
- flormelis
Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000
Sådan gør du
Sådan gør du
Rør smør, sukker og citronskal godt sammen. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hver. Bland mel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen skiftevis med kvarken. Vend forsigtigt mandler og chokolade i. Fordel dejen i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter) og bag kagen på en plade med bagepapir nederst i ovnen. Lad kvarkkagen køle af på en bagerist.
Tegn en hare på et stykke papir og klip den ud. Læg papiret hen over kvarkkagen og drys med flormelis - og der fremkommer en hvid hare.
Tip
Kagen kan tilsættes korender, rosiner, sukat og cocktailbær i stedet for mandler og chokolade.
Bagetid
Ca. 45 min. ved 175° - tradtionel ovn.
Næringsindhold
- Energiindhold for hele retten: 14980 kJ
- Energifordeling:
- Fiber: 10,4 g
- Protein: 9 %
- Kulhydrat: 53 %
- Fedt: 38 %