Kylling med ærter og vanilje

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

Vaniljen passer godt til ærternes sødme. En delikat ret som overrasker de fleste.

Ingredienser

Antal portioner

  • 6 kyllingeoverlår (ca. 900 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 600 g skrællede rodfrugter, fx persillerod, pastinak og gulerødder

Ærtesauce med vanilje

Hertil

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens, skyl og tør kyllingelårene drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingekødet på alle sider i ca. 4 min. Læg kyllingstykkerne i et ovnfast fad. Skær rodfrugterne i grove stykker og steg dem i panden i ca. 2 min. Stil kyllingen på en plade med bagepapir og fordel rodfrugterne på bagepapiret ved siden af. Steg begge dele midt i ovnen.

Bring imens hønsebouillon og fløde i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt løg og de fleste af ærterne og lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. Kom blandingen i et blenderglas sammen med vaniljekorn, citronsaft, salt og peber. Blend saucen ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til den er jævn. Tilsæt de hele ærter og hæld saucen i fadet med kyllingen og steg færdig. Server med rodfrugter og brød til.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Stegetid med sauce

Ca. 5 min. ved 175°.

Sådan flækker du en vaniljestang

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 37 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: