Kylling med ærter og vanilje
60+ min

Kylling med ærter og vanilje

Vaniljen passer godt til ærternes sødme. En delikat ret som overrasker de fleste.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling med ærter og vanilje

Vaniljen passer godt til ærternes sødme. En delikat ret som overrasker de fleste.

Antal portioner
  • 4 kyllingeover- og underlår
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 600 g skrællede rodfrugter, fx persillerod, pastinak og gulerødder

Ærtesauce med vanilje

Hertil

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Del kyllingestykkerne i under- og overlår. Rens og skyl kødet og drys det med salt og peber. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og brun kyllingekødet på alle sider i ca. 4 min. Læg kyllingstykkerne i et ovnfast fad. Skær rodfrugterne i grove stykker og steg dem i panden i ca. 2 min. Stil kyllingen på en plade med bagepapir og fordel rodfrugterne på bagepapiret ved siden af. Steg begge dele midt i ovnen.

Bring imens hønsebouillon og fløde i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt løg og de fleste af ærterne og lad det koge ved jævn varme i ca. 10 min. Kom blandingen i et blenderglas sammen med vaniljekorn, citronsaft, salt og peber. Blend saucen ved hurtigste hastighed i ca. 45 sek. eller til den er jævn. Tilsæt de hele ærter og hæld saucen i fadet med kyllingen og steg færdig. Server med rodfrugter og brød til.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Stegetid med sauce

Ca. 5 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10590 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 49,6 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 37 %
Print