Kylling og grønt i whiskysauce

Kylling og grønt i whiskysauce

30 min
En nem og hurtig ret - kylling og grønt i whiskysauce.....på næsten ingen tid. Saucen er ikke stærk, så hele familien kan være med. Kylling og grønt i whiskysauce er til de dage. hvor aftensmaden gerne må komme på bordet i en fart, uden det kræver de store armbevægelser. Er du mere til at lave maden fra bunden, har vi både en opskrift på en hjemmelavet whiskysauce og en opskrift på naanbrød, så kan du lave din helt egen kylling og grønt i whiskysauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-og-gront-i-whiskysauce/

Sådan gør du

Kylling og grønt
  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande.
  • Brun inderfileterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme, ca. 2 min. på hver side. Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.
  • Kom sauce og forårsløg i panden og kog ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Kom bønnerne i en skål, hæld kogende vand over, så det dækker og lad dem stå i ca. 3 min. Hæld vandet fra.
  • Kom kødet tilbage i panden sammen med de afdryppede bønner.
Topping
  • Varm retten godt igennem, smag til og kom den i en varm skål.
  • Bland forårsløgtop og chili og drys det over retten.
  • Server med limebåde (så man selv kan presse saft ud over) og lune naanbrød.

Vil du have endnu flere grøntsager i retten, kan du supplere med et par rødløg i tynde både. Kom rødløgene i retten sammen med forårsløgene.

Energiindhold for hele retten:

9210 kJ / 2201 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 28,1 % 7,3 g
Kulhydrat: 45,3 % 11,7 g
Fedt: 25,8 % 3,1 g
Alkohol: 0,8 %

Ingredienser

Kylling og grønt
20 g Smør
500 g Rensede kyllingeinderfileter
1 tsk Groft salt
½ liter Whiskysauce
2 bundter Forårsløg i 2 cm stykker (ca. 200 g)
350 g Rensede grønne bønner
Topping
2 dl strimlet top af forårsløg
3 spsk Finthakket rød chilipeber
2 Limefrugter i både
Tilbehør
375 g Lune naanbrød