Whiskysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

30 min

Lav din egen whiskeysauce nemt og enkelt. Smager godt sammen med en god bøf og ovnstegte kartofler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 lille finthakket zittauerløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1½ spsk hvedemel
  • 3 dl letmælk
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¾ dl whisky

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Rør tomatpuré og mel i og derefter mælken. Tilsæt worchestershiresauce, chilisauce, salt og peber og bring saucen i kog. Kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt whisky og smag til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2165 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo, garnacha Rioja, Spanien

Sødmen i saucen kræver et sødmefyldt element i vinen. Valpolicella ripasso har denne sødme og vil være dejlig, men personligt vil jeg foretrække en rioja reserva Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf

Andre gode forslag