Whiskysauce

Whiskysauce

30 min
Lav din egen whiskysauce nemt og enkelt. Smager godt sammen med en god bøf og ovnstegte kartofler.

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Rør tomatpuré og mel i og derefter mælken. Tilsæt worchestershiresauce, chilisauce, salt og peber og bring saucen i kog. Kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt whisky og smag til.
Energiindhold for hele retten:

3026 kJ / 723 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 9,1 % 2,6 g
Kulhydrat: 37,7 % 10,6 g
Fedt: 29,4 % 3,8 g
Alkohol: 23,8 % 4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

25 g Smør
1 Lille finthakket zittauerløg
1 dåse Koncentreret tomatpuré
1½ spsk Hvedemel
3 dl Mælk
1 tsk Worcestershiresauce
3 spsk Sød chilisauce
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
¾ dl Whisky