Whiskysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

30 min

Lav din egen whiskeysauce nemt og enkelt. Smager godt sammen med en god bøf og ovnstegte kartofler.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 lille finthakket zittauerløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1½ spsk hvedemel
  • 3 dl letmælk
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¾ dl whisky

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Rør tomatpuré og mel i og derefter mælken. Tilsæt worchestershiresauce, chilisauce, salt og peber og bring saucen i kog. Kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt whisky og smag til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 2165 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo, garnacha Rioja, Spanien

Sødmen i saucen kræver et sødmefyldt element i vinen. Valpolicella ripasso har denne sødme og vil være dejlig, men personligt vil jeg foretrække en rioja reserva Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf

Andre gode forslag