Whiskysauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(20 vurderinger)

30 min

Lav din egen whiskeysauce nemt og enkelt. Smager godt sammen med en god bøf og ovnstegte kartofler.

Ingredienser

Antal portioner

  • 25 g smør
  • 1 lille finthakket zittauerløg
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1½ spsk hvedemel
  • 3 dl letmælk
  • 1 tsk worcestershiresauce
  • 3 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¾ dl whisky

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Rør tomatpuré og mel i og derefter mælken. Tilsæt worchestershiresauce, chilisauce, salt og peber og bring saucen i kog. Kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt whisky og smag til.

Sådan redder du en sovs, der er for salt

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 2165 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 46 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Tempranillo, garnacha Rioja, Spanien

Sødmen i saucen kræver et sødmefyldt element i vinen. Valpolicella ripasso har denne sødme og vil være dejlig, men personligt vil jeg foretrække en rioja reserva Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til bøf