Whiskysauce

Whiskysauce

30 min
Lav din egen whiskysauce nemt og enkelt. Smager godt sammen med en god bøf og ovnstegte kartofler.

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Rør tomatpuré og mel i og derefter mælken. Tilsæt worchestershiresauce, chilisauce, salt og peber og bring saucen i kog. Kog den ved jævn varme og under omrøring i ca. 4 min. Tilsæt whisky og smag til.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3162 kJ / 756 kcal

Næringsindhold pr. 100g

504 kJ / 120 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 8,7 % 2,6 g
Kulhydrat: 36,2 % 10,7 g
Fedt: 32,3 % 4,4 g
Alkohol: 22,8 % 4 g
Relateret video
Sådan redder du en sovs, der er for salt

Er sovsen blevet for salt? Karolines Køkkenskole viser med et enkelt tip, hvordan du redder en sovs, der er for salt.

Ingredienser

Smør
25 g
Lille finthakket zittauerløg
1
Koncentreret tomatpuré
1 dåse
Hvedemel
1½ spsk
Letmælk
3 dl
Worcestershiresauce
1 tsk
Sød chilisauce
3 spsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Whisky
¾ dl