Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

1 time 30 min
Arbejdstid: 35 min
Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

Når først kartofler og kylling er i ovnen, er det bare at lave dressingen....og så ellers slappe af - måske!

Ingredienser

Dilddressing

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Finthakket frisk dild
½ dl Vand
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber

Kartofler

1 kg Mellemstore kartofler med skræl
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber

Ovnstegt kylling

30 g Blødt smør
1 tsk Finthakket frisk rosmarin
1 Lille knust fed hvidløg
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
6 Store tomater (ca. 600 g)
4 Kyllingefileter

Sådan gør du

Dilddressing

  • Rør kvarken sammen med dild og de øvrige ingredienser.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kartofler

  • Skrub og tør kartoflerne godt.
  • Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade med bagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne.
  • Drys med salt og peber og steg kartoflerne midt i ovnen.
  • Sæt kartoflerne i en kold ovn, indstil på 225° og steg i ca. 25 min.

Ovnstegt kylling

  • Rør smørret sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Skyl tomaterne, dup dem tørre og skær et kryds i hver.
  • Kom tomater og kylling i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm).
  • Fordel lidt af det bløde smør på tomaterne og smør resten godt ud på kyllingefileerne.
  • Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og steg det hele færdigt ca. ½ time (ca. 55 min. i alt).
  • Rør dilddressingen op, smag til og kom den i en skål.
  • Anret de stegte kartofler på et fad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7544 kJ / 1803 kcal

Næringsindhold pr. 100g

302 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 38,3 % 6,8 g
Kulhydrat: 43 % 7,6 g
Fedt: 18,7 % 1,5 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingebryst-med-kartofler-og-tomater-i-ovn/